یکشنبه ۱۹ خرداد ۱۳۹۸ - ۰۸:۳۶

مصرف سوسیس، کالباس و استفاده از کالاهای آرایشی در دانشگاه‌های علوم پزشکی ممنوع شد

غذای سالم در دانشگاه

طی ابلاغیه فوری وزیر بهداشت به دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی، ممنوعیت مصرف مواد مضر در دانشگاه‌ها الزامی دانسته شد و بر این اساس سرو و عرضه مواد غذایی آسیب رسان از جمله سوسیس، کالباس و نوشابه و همچنین استفاده از کالاهای آرایشی در مراکز دانشگاهی علوم پزشکی، ممنوع شد.

به گزارش مفدا، طبق نامه ارسالی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی و به دستور مستقیم دکتر نمکی وزیر بهداشت؛ از این پس ممنوعیت مصرف مواد مضر در دانشگاه‌ها و دانشکده‌های علوم پزشکی الزامی است.

متن نامه وزیر بهداشت به شرح زیر است:

با توجه به نامه شماره ۱۰۰/۱۶۰ مورخ ۹۸/۰۲/۱۵  و به استناد ماده ۴۸ قانون الحاق برخی مواد به قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت (۲) به منظور صیانت از سلامت مردم و آگاه سازی آحاد جامعه در مورد کالاها و اقدامات آسیب رسان به سلامت و داروهای با احتمال سوء مصرف شایسته است در واحدهای تحت پوشش به ویژه مراکز غذا خوری کارکنان و دانشجویان، بوفه‌ها و پذیرایی در همایش‌ها و سایر موراد مشابه از عرضه و سرو کالاهای مندرج در این فهرست پرهیز گردد.

مزید اطلاع مواد غذایی مذکور به دلیل کالری بالا و نمک و همچنین وجود مواد نگهدارنده و عامل خطر بیماری‌های غیر واگیر (فشار خون، دیابت، اضافه وزن) در فهرست کالا های آسیب رسان قرار گرفته است.

بر این اساس مواد غذایی مضر مندرج در این نامه به شرح زیر اعلام شد:

 ۱) فرآورده‌های گوشتی و غذاهای آماده مصرف شامل: انواع سوسیس و کالباس، ژامبون، انواع ساندویچ و پیتزاری دارای سوسیس و کالباس و ژامبون، انواع سمبوسه و فلافل آماده شده به روش غوطه ور در روغن صنفی و صنعتی و پنیر پیتزاری پروسس، ۲) فرآورده‌های شیرین و نوشیدنی‌ها شامل: انواع نوشابه گازدار و یا بدون قند، نوشابه انرژی زا، نوشیدنی مالت (ماءالشعیر) طعم دار، انواع نوشیدنی‌های میوه‌ای گاز دار و بدون گاز با محتوای آب میوه ۲۵ درصد و کمتر، انواع شربت و نوشیدنی‌های غیر میوه‌ای و تزئینی، فرآورده‌های یخی و خوراکی، انواع پودر نوشیدنی فوری، ۳) روغن‌ها شامل: روغن مصرفی خانوار، ۴) سایر اقلام خوراکی شامل: انواع سس پرچرب(مایونز، سس سالاد و سس سفید) با چربی بیش از ۳۰ درصد، انواع فرآورده‌های سرخ شده در روغن بر پایه سیب زمینی و غلات (چیبس، سیب زمینی و غلات)، انواع فرآورده حجیم شده بر پایه ذرت، شیرینی‌های تر،  فرآورده‌های کاکائویی، تافی و آبنبات،  ۵) دخانیات شامل: سیگار و محصولات داخلی، ۶) کالاهای آرایشی شامل: فرآورده‌های آرایشی تاتو و فرآورده‌های طراحی پوست، فرآورده‌های آرایشی رنگی پوست و مو(انواع رژ لب، ریمل، کرم پودر، پنکیک، خط چشم، مداد آرایشی چشم و لب، رنگ مو و...)، انواع فرآورده‌های برنزه کننده پوست، انواع محصولات آنتی سلولیت و لاغری کننده موضعی، فرآورده‌های صاف کننده و فر کننده مو، دیفنو کسیلات، ۷) داروها با احتمال سوء مصرف شامل: قرص ترامادول در اشکال کپسول ۱۰۰ میلی گرم، کپسول ۵۰ میلی گرم و قرص ۱۰۰ میلی گرم SR، استامینوفن کدئین و کلیه ترکیبات کدئین دار می‌باشد.

گفتنی است : طبق این نامه و به دستور دکتر نمکی، مقتضی شد اقدامات به عمل آمده در هر دانشگاه به وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گزارش گردد.

استانداردهای ملی و مصادیق فهرست نهایی کالاها و اقامات آسیب رسان به سلامت به جهت منع تبلیغات در سال ۱۳۹۸

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.