چهارشنبه ۲۹ خرداد ۱۳۹۸ - ۱۱:۵۰

هشدار دانشگاه علوم پزشکی گیلان در خصوص احتمال بروز مسمومیت غذایی

هشت ماده غذایی که ایمنی بدنتان را ضعیف می‌کند

با توجه به آغاز فصل گرما، روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با ارسال اطلاعیه ای از مردم خواست با رعایت نکات بهداشتی، از بروز مسمومیت های غذایی پیشگیری کنند.

به گزارش مفدا گیلان و به نقل از  پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه علوم پزشکی گیلان ؛ با توجه به آغاز فصل گرما و احتمال شیوع مسمومیت های غذایی در فصل تابستان، روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی گیلان با ارسال اطلاعیه ای از مردم  خواست با رعایت نکات بهداشتی، از بروز مسمومیت های غذایی پیشگیری کنند.

متن اطلاعیه به شرح زیر است:

رعایت نکردن مسایل بهداشتی  در تهیه، نگهداری و مصرف مواد غذایی از مهم ترین عوامل بروز مسمومیت های غذایی است. لذا با توجه به آغاز فصل گرما و احتمال شیوع مسمومیت های غذایی در فصل تابستان، از شهروندان گیلانی در خواست می شود  با رعایت نکات بهداشتی، از بروز مسمومیت های غذایی پیشگیری کنند. 

توصیه های بهداشتی پیشگیری از مسمومیت های غذایی

 - رعایت نکردن مسایل بهداشتی در تهیه و مصرف موادغذایی و به خصوص بی دقتی در نگهداری صحیح موادغذایی در منازل از مهم ترین عوامل بروز مسمومیت های غذایی است و عدم رعایت زنجیره سرما این موضوع را تشدید می کند .مواد غذایی مانند گوشت، مواد لبنی، انواع سس ها و... از جمله این مواد هستند. رعایت نکردن بهداشت مهم ترین علت بروز مسمومیت است.

-در صورتی که در مواد غذایی کنسروی علایم زیر را مشاهده نمودید، از مصرف آن خودداری نمایید:

 تورفتگی، ترک‌خوردگی و بادکردگی

 تغییر رنگ، کپک‌زدگی، بوی نامطبوع و وجود کف در آن

 بیرون زدن مایع داخل قوطی کنسرو به هنگام بازنمودن 

-مواد غذایی مانند گوشت چرخ‌کرده، سوسیس، همبرگر و مرغ، بایستی مغزپخت شوند بطوریکه در هنگام برش، درون آن‌ها به رنگ صورتی نباشد.

- موادغذایی فسادپذیر را حتما می‌بایست در داخل یخچال و در دمای ۴-۱ درجه سانتی‌گراد نگهداری نمود.

 - در صورت استفاده از اشپل شور شده ماهی، حتما بمدت ۱۰ تا ۲۰ دقیقه بخارپزنمایید.

 - از مصرف شیر، پنیر، بستنی و دیگر محصولات لبنی غیرپاستوریزه خودداری شود.

- از قرار دادن مواد غذایی پخته و یا فرآوری شده در ظروف بدون در پوش و بصورت روباز جدا خودداری گردد.

-مواد غذایی آماده مصرف را بیرون یخچال نگهداری نکنید و باقیمانده غذاها را بلافاصله بعد از خنک شدن در یخچال نگهداری نمائید.

-گوشت، مرغ و فرآورده های لبنی را بلافاصله پس از خرید و رسیدن به منزل در یخچال قرار دهید.

-  گوشت تازه و یا از حالت انجماد خارج شده (ذوب شده) را در اسرع وقت مصرف نمائید.

- هرگز غذاهای پخته شده را بیش از ۲ ساعت (اگر هوای اتاق گرم می باشد، بیش از یک ساعت) در دمای اتاق رها نکنید.

- برای دوباره گرم کردن غذاهای باقیمانده آنها را تا ۷۴ درجه سلیسیوس گرما دهید و همچنین غذاهایی که بیش از ۴-۳ روز باقیمانده اند را مصرف نکنید.

دستور طلائی پیشگیری از مسمومیت غذایی:   " پختن غذا و خوردن آن در همان روز "

شستن صحیح دستها یکی از مهمترین گام ها در پیشگیری از بیماریهاست.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.