به گزارش مفدا، دکتر محمد توکلی مشاور وزیر و رئیس مرکز حراست وزارت بهداشت یکشنبه ۶ مرداد ماه در دومین روز «پنجمین اجلاس مدیران شعب دانشگاهی مفدا» که در سالن همایشهای بینالمللی رازی برگزار شد، با تاکید بر اینکه مجموعه حراست و معاونت فرهنگی و دانشجویی این وزارتخانه تعامل خوبی با یکدیگر دارند، اظهار داشت: جا دارد یادی کنیم از دکتر فراهانی که از همکاران خوب بنده بودند و هستند، برای ایشان و دکتر لاری معاون فعلی فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت که در همدان نیز فردی موفق و پیشرو بودند، آرزوی توفیق دارم.
وی در ادامه با اشاره به اینکه در حوزههای مربوط به معاونت فرهنگی و دانشجویی از جمله شوراهای انضباطی، تشکلها، کانونها، پایگاه خبری مفدا و دیگر موارد آماده شنیدن نقطه نظرات کارشناسان و همکارانمان در معاونت فرهنگی و دانشجویی هستیم، خاطر نشان کرد:این آمادگی از طرف مرکز حراست وزارت بهداشت وجود دارد که هر زمان نیاز باشد شنونده باشیم و موارد را به مدیران حراست سراسر کشور اعلام کنیم.
توکلی موفقیت در هر مجموعه را مرهون تعامل و همکاری بینبخشی دانست و اظهار داشت: دانشگاه موتور پیشرفت کشور است و اگر قرار باشد در کشور استقلال داشته باشیم، ثروت آفرینی کنیم و بحرانها را پشت سر بگذاریم، خاستگاه همه اینها از دانشگاه امن و بانشاط است و در حقیقت باید گفت مجموعه مدیران، تصمیم گیران، تصمیمسازان و مجریان از دل دانشگاه بیرون میآیند. سه کارکرد اصلی دانشگاه «پژوهش»، «آموزش» و «خدمات» است و پایه و اساس هر سه این کارکردها حوزههای فرهنگی و دانشجویی است که بسیار کلیدی و تاثیرگذار هستند.
رئیس مرکز حراست وزارت بهداشت با ذکر این نکته که سه اصل اساسی سرلوحه کار مرکز حراست وزارت بهداشت است، توضیح داد: «شرع مقدس»، «قانون» و «اخلاق» سه محور اصلی برنامه استراتژیک پنجساله حراست وزارت بهداشت است و بر همین اساس تلاش ما این است که در مسیر صیانت و حفاظت از حریم دانشگاه و مراکز بهداشتی، درمانی این سهمحور اساسی مدنظر همه مدیران حراست دانشگاههای علوم پزشکی کشور باشد.
مشاور وزیر بهداشت با اشاره به نقش تعیینکننده رسانه در تأثیرگذاری بر حوزههای اجتماعی، بیان داشت: ما در حوزههای اجتماعی نیاز به تحول اساسی داریم و باید بدانیم این حوزهها بدون چالش نیست و رسانهها از جمله «مفدا» محرکی قوی برای ایجاد تحولات اجتماعی هستند.
نقش مفدا در تسریع رشد علمی دانشگاههای علوم پزشکی کشور
توکلی کمک به تسریع رشد علمی کشور را از جمله دیگر وظایف یک رسانه پویای دانشجویی نظیر مفدا برشمرد و گفت: اطلاع رسانی در زمینههای علمی باعث تسریع و تقویت علم و نوآوری در دانشگاه و ایجاد انگیزه در فضاهای دانشگاهی است که متاسفانه مشاهده میشود در برخی از دانشگاهها دچار رخوت شدهاند. مفدا به عنوان یک رسانه تأثیرگذار با ایجاد رقابتی سالم در دانشگاههای علوم پزشکی کشور میتوانند به مسیر در حال حرکت رشد علمی کشور پمپاژ امید و نشاط کنند و با ایجاد رقابتی سالم این مسیر را هموارهتر کند.
رسانه باید اعتماد مردم به منابع و استعدادهای داخلی را برگرداند
وی با تاکید بر اینکه نگاه به خارج مرزها باید تغییر کند، گفت: رسانه باید اعتماد مردم به منابع و استعدادهای داخلی را برگرداند، به ارزشهایی که کمرنگ شدهاند توجه کند و ابعاد معنوی انسان را تقویت کند. این هنر شماست که در قالبهای زیبای مختلف و با استفاده از ابزارهای مختلف مفاهیم دینی، ملی، ایرانی و بین المللی را تقویت کنید. یکی از جاهایی که دانشجویان ما از آن ناحیه آسیب میبینند، «کمرنگ شدن روحیه خودباوری» است و آسیبهای این موضوع نصیب همه بخشهای کشور میشود.
رئیس مرکز حراست وزارت بهداشت با اشاره به اهمیت وجود امید در جوانان، بیان داشت: وقتی دانشجو احساس کند که با شرایط موجود امکان موفقیت ندارد، تلاشی هم جهت رشد و شکوفایی نخواهد کرد اما اگر بدانید افراد و گروههای موفق نیز همین شرایط و مسیر را گذراندهاند و با امید جهت نیل به اهداف تلاش کردهاند، به آینده خود امیدوارتر میشود.
رسانهها ترویجگر روحیه دینی و انقلابیگری باشند
مشاور وزیر بهداشت با ذکر این مطلب که دانشگاه باید پرورش دهنده روحیه دینی و انقلابی باشد، خاطر نشان کرد: شما به عنوان رسانه از اصل فرهنگ ایرانی-اسلامی غافل نشوید، اینقدر که فرهنگ غربی و غیرخودی تقویت شده، فرهنگی ایرانی-اسلامی تبلیغ نشده است و جای کار بسیاری دارد. البته ذکر این نکته هم مهم است که قرار نیست ترویج و تقویت فرهنگ تنها در حوزه اسلامی باشد، ما در حیطه فرهنگ غنی ایرانی هم حرفهای زیادی برای گفتن داریم. مباحث «گفتارنیک، کردارنیک و پندارنیک» تناقضی با دین ما ندارد و احادیث و تعالیم دینی ما هم بر همین مبنا استوار است. از نظر ما کلیه افراد حاضر در دانشگاه، ستاد وزارت بهداشت و مکانهای آموزشی و درمانی افرادی نیک هستند و تفکرات مثبت و سالمی دارند و همه برای رفع مشکلات کشور تلاش میکنند، مگر اینکه خلافش ثابت شود.
توکلی در ادامه افزود: در مجموعه حراست مدیران ما افراد بسته و تکبعدی حضور ندارد و مدیران یسیار دلسوز و زحمتکشی فعالیت میکنند که البته باید با تعامل بیشتر و برگذاری جلساتی از این دست، تعاملات و نظرات حراستهای دانشگاه با مسؤولان فرهنگی نزدیکتر شود.
ضرورت وجود فضای نقادی و اظهار نظر در دانشگاههای علوم پزشکی کشور
وی با تاکید بر اهمیت و ضرورت ایجاد «فضای نقادی و اظهار نظر» در دانشگاهها، اظهار داشت: دانشگاه محل تبادل نظر و آزاداندیشی است و اگر نقد دلسوزانه و منصفانه ترویج شده و فضای نقادی و آزاداندیشی در دانشگاههای علوم پزشکی گسترش یابد، در اکثر امورات مهم دانشگاه موفق خواهیم بود. در جلساتی که در حضور مقام معظم رهبری برگزار میشود، انتقادات تندی از سوی افراد حاضر در جلسه صورت میگیرد که گاهی به سمت دستگاههای تحت نظر رهبری بوده است، اما همه ما شاهد بودهایم که تاکنون هیچ اتفاقی نیفتاده و این افراد مصون بودهاند. البته انتقاد باید عالمانه باشد نه سطحی و تخریبی به این معنی که تمام نقاط قوت و ضعف دیده شود، اگر فقط نقاط منفی یا نقاط مثبت را ببینیم مردم از ما رویگردان میشوند. اگر مواضع انتقادی را با نگه داشتن حرمت افراد مطرح شود، تاثیرگذار خواهد بود. هنر مدیران این است که منتقدان را دعوت کنند و با آنها بحث کنند، خارج کردن منتقد و پروندهسازی و دادگاه فرستادن هنر نیست. اگر آن زمان که باید با کسی که نقدی نسبت به موضوعی دارد تعامل و گفتگو کنیم قطعاً به گفتمان و ادبیات مشترک میرسیدیم و بسیاری از مشکلات بعدی شکل نمیگیرد.
رسانهها باید از زبان فارسی پاسداری کنند
رئیس مرکز حراست وزارت بهداشت با اشاره به اینکه زبان اقتدار ایجاد میکند، خاطر نشان کرد: متاسفانه زبان فارسی در سالهای گذشته متحمل آسیب جدی شده است و متأسفانه این دیدگاه که برخی تصور میکنند استفاده از کلمات غیرفارسی در صحبتها نشان دهنده سواد بیشتر است، ضربات بسیاری به ادبیات فارسی و زبان ملی کشور وارد کرده است و رسانه نقش بسیار مهمی از حراست و پاسداری از حفظ زبان فارسی بر عهده دارد.
نگاه سیاسی، آفت فعالیتهای رسانهای است
توکلی خطاب به مدیران شعب دانشگاهی مفدا، گفت: آفت حوزه رسانه نگاه سیاسی و قدرت طلبی است. سیاسیون و احزاب به دنبال قدرت هستند و میخواهند در نهایت ارکان قدرت را به دست بگیرند. به شما توصیه میکنم از سیاستزدگی دوری کنید و مروج یک گروه سیاسی خاص نباشید. قرار نیست ما بلندگوی احزاب و جریانهای سیاسی باشیم. ما نقطه نظرات سیاسی مختلف را ارائه میکنیم و حق انتخاب را به دانشجو میدهیم که تصمیم بگیرد کدام حق و کدام ناحق است.
هر کدام از دانشجویان میتوانند به عنوان یک رسانه عمل کنند
وی در ادامه اضافه کرد: در مجموعه حراست در مباحث سیاسی، وظیفه ما رصد، نظارت و صیانت است نه برخورد. اگر نقطه انحرافی در حوزههای علمی، اخلاقی یا سیاسی شکل گرفت، هنر ما این است که در همان نقطه انحراف دست او را بگیریم و به او کمک کنیم. اگر فرد دچار انحراف شد و آسیب دید، اینکه او را برگردانیم و به زندان بیاندازیم هنر نکردهایم. اگر در نقطه انحراف فرد را نجات دهیم جذب حداکثری و دفع حداقلی که مورد تأکید مقام معظم رهبری نیز است، اتفاق میافتد.
تقویت روحیه استکبارستیزی و نفی قدرتهای استعماری
توکلی با ذکر اصول حاکم بر جنبشهای دانشجویی گفت: استکبارستیزی، کمک به پیشرفت کشور و تقویت اعتماد ملی از اصول جنبشهای دانشجویی است که لازم است در رسانه نیز به این موضوعات توجه شود. شما نیز به عنوان رسانه خطبندی خود را با مواضع استکباری مشخص کنید و در راستای تقویت اعتماد ملی حرکت کنید. دانشجوی امروزی حرف شما را راحتتر میپذیرد. اینکه ۷۰۰ نفر خبرنگار در مفدا فعالیت میکنند ظرفیت و سرمایه ارزشمندی است، هر کدام از این دانشجویان میتوانند به عنوان یک رسانه عمل کنند.
رئیس مرکز حراست وزارت بهداشت با ذکر این نکته که یکی از مشکلات ما در برخی حراستها اعمال سلیقه شخصی است، اظهار داشت: هنر مجموعه ما این است که با نشستها و گفتگوهای بیشتر به ادبیات مشترک دست یابیم. پیشنهاد میکنم با حراست دانشگاه خود تعامل بیشتری کنید و آنها را در فعالیتهای خود درگیر کنید تا سختی کار شما را بیشتر درک کنند. ما این آمادگی را داریم که با همکاری خود شما دستورالعملی برای ورود و خروج خبرنگاران مفدا به برنامهها و اماکن وابسته به دانشگاه و وزارت بهداشت تدوین کنیم که نقطه نظرات همه در آن لحاظ شده باشد.
مشاور وزیر بهداشت در پاسخ به سخنان صادق امیری مدیر مفدا شعبه کرمان با تاکید بر اینکه برخورد قهری با قلم برای همه سخت است، بیان داشت: گاهی حجم و مدل بیان برخی مطالب همراه با عبور از خطوط قرمز است، با این حال موافقیم که برخورد باید ارشادی باشد نه قهری و اگر احیانا موردی پیش آمد که برخوردی خلاف قانون رخ داد حتما به ما اعلام کنید. برای انتظار عکس در مفدا نیز هم واقعیت رایج در دانشگاه را در نظر بگیرید و هم هنجارهای موجود؛ در این صورت است که موفق خواهید بود.
وی در پاسخ به سوال مریم جعفریان مدیر مفدا شعبه مشهد، گفت: ممکن است فردی حکم انضباطی داشته باشد اما اشتهار به فساد اخلاقی نداشته باشد، انتشار تصویر این عکس برای حضور در یک جلسه یا مسابقه ورزشی نه تنها ایرادی ندارد بلکه ممکن است به رفع ایراد او نیز کمک کند، عدم انتشار عکس او در یک زمینه به خاطر حکم انضباطی که در زمینه دیگری دارد، انصاف نیست، قرار نیست این فرد از همه زندگی ساقط شود. اما اگر کسی اشتهار به فساد اخلاقی دارد بهتر است با انتشار عکسش به معروفیت او کمک نکنیم.
رئیس مرکز حراست وزارت بهداشت در پایان اظهار کرد: حوزه ما نقد جدی لازم دارد، دیواری که برخی از مراکز حراست بین خود و بقیه کشیده است باید برداشته شود و شما در رسانه میتوانید این کار را انجام دهید. ما فعالیتهای شما را درک میکنیم و میفهمیم که حرفهای شما در رسانه از سردلسوزی است و خشنود میشویم که نقدهایتان را به ما منتقل کنید.
گفتنی است پنجمین اجلاس مدیران شعب دانشگاهی مفدا، پنجم و ششم مردادماه در مرکز همایشهای بینالمللی رازی تهران برگزار شد و در روز اول این اجلاس معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت حضور یافت و تفاهمنامه همکاری در حوزه افزایش مهارتهای رسانهای بین وزارت بهداش و دانشکده خبر خبرگزاری جمهوری اسلامی منعقد شد.
در دومین روز این نشست نیز مشاور وزیر و رییس مرکز حراست وزارت بهداشت با حضور در جمع مدیران شعب دانشگاهی مفدا در خصوص وظایف یکرسانه دانشگاهی به سخنرانی پرداخته و در خصوص عملکرد حراست دانشگاههای علوم پزشکی کشور و تعامل انها با مدیران مفدا بحث و تبادل نظر شد.
ارسال نظر