دوشنبه ۱۴ مرداد ۱۳۹۸ - ۱۵:۵۱

شیرمادر؛ مایعی بی‌نظیر در آفرینش

شیر مادر

مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت دانشگاه علوم پزشکی قم: شیر مادر می‌تواند تا تکمیل سیستم دفاعی بدن، از نوزاد در برابر عوامل بیماری‌زا محافظت کند.

مریم خاکبازان در گفت‌وگو با خبرنگار مفدا از قم عنوان کرد: نباید کودکان را از نعمت شیر مادر محروم کرد، چرا که شیر مادر یک ماده‌ی بی‌نظیر است، این ماده به گونه‌ای آفریده شده که  دارای سلول‌های زنده‌ای از بدن مادراست و این سلول‌ها طریق شیر به نوزاد انتقال پیدا می‌کند و در هیچ ماده دیگری وجود ندارند.
وی با اشاره به اینکه سیستم دفاعی نوزاد تا ۴۰ روزگی تکمیل می‌شود، بیان کرد: شیر مادر حاوی موادی است که می‌تواند تا تکمیل سیستم دفاعی بدن، از نوزاد در برابر عوامل بیماری‌زا محافظت کند، البته تاثیر شیر مادر محدود به دوران نوزادی نبوده و از شخص در برابر بیماری‌های مزمنی مانند دیابت، فشارخون و... که در بزرگسالی احتمال ابتلای به آن‌ها وجو دارد نیز مراقبت می‌کند.
شیر خشک هرگز جایگزین کامل شیر مادر نیست
مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت دانشگاه علوم پزشکی قم گفت: شیر خشک هرگز نمی‌تواند جایگزین کاملی برای شیرمادر باشد و تا حد امکان باید از این جایگزینی پرهیز کرد، اما در صورت لزوم استفاده از شیر خشک و نبود راه دیگر، اگرشیر خشک را با غلظت استاندارد و در دفعات توصیه شده مصرف کرد، می‌توان نمودار رشد نوزادی که از شیر خشک تغذیه می‌کند را به نوزادان معمولی رساند.
وی ادامه داد: اگر غلظت مناسب و تعداد دفعات شیر دهی برای نوزادی که از شیر خشک تغذیه می‌کند بر اساس اصول صحیح آن نباشد، ممکن است کودک دچار اضافه وزن شود، البته باور غلط برخی از افراد جامعه این است که هرچه نوزاد چاق‌تر باشد، رشد بهتری داشته است، در صورتی که اضافه وزن می‌تواند کودک را مستعد ابتلا به انواع بیماری‌ها کند.
شیردهی مادر، بازگشت به حالت قبل بارداری را سریع‌تر می‌کند
خاکبازان درخصوص تاثیر شیردهی بر مادران بیان کرد: شیردهی مادر به‌ویژه در سه ماهه اول بعد از زایمان موجب می‌شود تا مادر بسیار سریع‌تر به حالت قبل از بارداری بازگردد و تغییراتی هم‌چون اضافه وزن ناشی از بارداری و تغییرات در مایع خونی مادر مرتفع گردد.
مدیر گروه سلامت خانواده و جمعیت دانشگاه علوم پزشکی قم درخصوص شرایط شیردهی عنوان کرد: شیر مادر فرمولی یکسان دارد که بدن مادر تحت هر شرایطی آن را فراهم می‌کند  و در تمام مادران اعم از مادرانی با سوتغذیه و مادرانی با تغذیه مناسب دارای محتوای یکسانی است، با این تفاوت که در مادرانی که تغذیه مقوی ندارند، برای تامین شیر از منابع بدن خود مادر استفاده می‌شود و نتیجه این مسئله متضرر شدن خود مادر و مشکلاتی هم‌چون از بین رفتن دندان مادر است، به همین خاطر باید به تغذیه سالم و مقوی مادر در این دوره توجه ویژه شود.
مادران علاوه برآنکه در دوران بارداری منبع تغذیه فرد دومی نیز هستند، در هنگام زایمان نیز خون بسیاری از دست می‌دهند، به همین خاطرباید مواد غذایی دارای آهن و کلسیم را دربرنامه غذایی مادر شیرده قرار داد.
وی خاطر نشان کرد: تغذیه با شیر مادر باید به یک بسیج همگانی تبدیل شود و نباید برای ترویج آن تنها به هفته جهانی شیرمادر اکتفا کرد، چرا که این ماده بی‌نظیر تاثیرات مثبت فراوانی در رشد هرچه بهتر کودک دارد.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.