به گزارش مفدا، دکتر سیما سادات لاری در شانزدهمین سفر دانشگاهی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت سحرگاه چهارشنبه ۲۶ شهریور ماه به سمت شهرستان کاشان و به مقصد دانشگاه علوم پزشکی، تهران را ترک کرد.
در این سفر یک روزه که مانند دیگر سفرهای دانشگاهی به منظور شناخت نقاط قوت و ضعف معاونتهای فرهنگی و دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی کشور انجام گرفت، دکتر سید عابدین حسینی مشاور معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، مهندس بهروز رحیمی رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت، دکتر حسن زائریلطف مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت، مهندس رحمان خدابندهلو مدیر کل دانشجویی وزارت بهداشت، دکتر بهزاد تدین معاون صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت و سید نصرت الله موسوی دبیر ستاد مرکزی فعالیتهای جهادی و مسؤول سفرهای استانی معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، معاون وزیر بهداشت را مشایعت کردند.
در ابتدای این سفر دکتر لاری طبق برنامه آغازین تمام سفرهای استانی بر سر مزار شهدای گمنام دوران دفاع مقدس دانشگاه علوم پزشکی کاشان حاضر شد و به مقام شامخ شهدا ارج نهاد.
نماد شهدای دانشگاه علوم پزشکی کاشان متعلق به سه شهید گمنام دوران دفاع مقدس است که پس از تفحص در چهارم آبان ماه سال ۱۳۸۷ و همزمان با شهادت امام صادق(ع) در این دانشگاه طی مراسمی باشکوه تدفین شدند.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت: خواستههای دانشجویان را مرتب به سازمان برنامه و بودجه انتقال میدهیم
در ادامه این نشست یکروزه معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در نشست فعالان دانشجویی تشکلهای دانشجویی، انجمنهای علمی، کانونهای فرهنگی، شوراهای صنفی، نشریات دانشجویی، فعالیتهای جهادی، هیأتهای مذهبی، نمایندگان تیمهای ورزشی، فعالان قرآن و عترت و... حضور یافت و به سؤالات دانشجویان پاسخ داد.
معاون وزیر با بیان اینکه دانشگاههای علوم پزشکی تنها دانشگاههایی بودند که از ابتدای شیوع بیماری کویید ۱۹ باز هستند، اضافه کرد: همه اذعان دارند که سهم بیشتر بار درمان بر دوش دستیاران بوده و در کنار این عزیزان، کارورزان نیز حضور داشتند؛ از این بابت سر خود را بالا میگیریم زیرا در این شرایط جنگی عزیزان ما نه تنها شانه خالی نکردند بلکه با وجود تمام فشاری که از اوایل شیوع کرونا وجود داشت، ایستادند و صحنههایی از ایثار را به نمایش گذاشتند.
معاون وزیر بهداشت خاطر نشان کرد: سربازان ما در حوزه سلامت در ابتدای شیوع این بیماری که نگرانیها و استرسهای بسیاری وجود داشت، حتی بدون ماسک و وسایل تجهیزات ایمنی، مانند سربازی که هنوز کاملا مسلح نشده، ایستادند و حتی جان خود را فدا کردند؛ تاریخ از این روزها و از سربازان خط مقدم سلامت، به نیکی و با افتخار یاد خواهد کرد.
این مقام مسؤول با بیان اینکه وقتی به نمایندگی از شما آمار کرونا را روزانه اعلام میکنم در بخش اعلام بیماران بهبود یافته حس افتخار به من دست میدهد، تصریح کرد: لطف خدا شامل حال ما شده که علیرغم تمامی مشکلاتی که دستیاران دارند مانند نبود کارانه، مشکلات خوابگاهی و ... اما اتحاد خود را حفظ کرده و این مهم علاوه بر کادر بهداشت و درمان، سرمایهای هم برای نظام مقدس جمهوری اسلامی بوده و باعث افتخار است.
هزینه کردن برای امور فرهنگی هزینهای ناچیز اما تاثیر گذار است، ما باید دست دانشجویان پزشکی، پیراپزشکی و دندانپزشکی را که در کنار درس، کار فرهنگی میکند ببوسیم و نباید این عزیزان را ناامید کنیموی در خصوص مشکلات عنوان شده در این نشست از سوی دانشجویان، بیان داشت: ما در کل کشور دچار مشکلات بودجهای شدهایم که گرانی غذا، مشکلات اقتصادی، افزایش ظرفیت دانشجویان پزشکی بدون در نظر گرفتن ظرفیت خوابگاهها و دانشگاهها و کم شدن سبد مالی خانوارها موجب شد که خانوادهها به دنبال کاهش هزینههای دانشجویی فرزندان خود باشند و این موضوع فشار را بر ظرفیت خوابگاهی افزایش داد زیرا دیگر امکان اجاره کردن مکانی جهت اسکان فرزندان به دلیل هزینههای بالا برای خانوادهها وجود ندارد.
لاری تصریح کرد: این موضوع بعضا روسای دانشگاهها را مجبور کرد تا مکانی را اجاره کنند و در این بین دانشگاه علوم پزشکی کاشان به دلیل خوابگاههای ملکی که در اختیار دارد دارای وضعیت قابل قبولی است، به خاطر مجتمع بودن خوابگاهها با سایت دانشگاه نیز هزینه ایاب و ذهاب برای دانشجویان رقم بالایی نیست.
رشد سرانه فرهنگی و دانشجویی
معاون وزیر بهداشت در پاسخ به مشکلات بودجهای دانشگاه علوم پزشکی کاشان که محل سؤال تعداد زیای از دانشجویان بود، گفت: تلاشهایی که ما و تیممان انجام دادیم توجیح مسؤولان سازمان برنامه و بودجه برای ارتقای سرانه فرهنگی و دانشجویی دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی بوده است به نحوی که اکنون رشد سرانه فرهنگی و دانشجویی به ازای هر دانشجو ۴۵ درصد بوده اما رشد بودجهای در بخشهای کلان بهداشت، درمان، آموزش و... بین ۸ تا ۱۵ درصد بوده است.
وی اضافه کرد: این امر به این دلیل بود که در سازمان برنامه و بودجه شرایط دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی وزارت بهداشت را شرح دادیم تا این نوع نگاه که اصلا لفظ دانشجو و دانشگاه را جز برای دانشجویان وزارت علوم و دانشگاه آزاد به کار نمیبردند و وزارت بهداشت را با جایگاه بهداشت و درمان میشناختند، تغییر پیدا کند.
لاری با بیان اینکه از هر ظرفیت بودجهای که سابق بر این تنها برای دانشجویان وزارت علوم بود استفاده کردیم، گفت: بر این اساس در سال جاری در بودجه ستادی رشد هزار و ۵۰۰ درصدی اتفاق افتاد و این دست ما را بسیار باز گذاشته است که از محل بودجه برنامههای فرهنگی و دانشجویی که به دلیل کرونا تعطیل شده، برای کمک به دانشگاهها استفاده کنیم.
این مقام مسؤول بیان داشت: کرونا شرایطی را ایجاد کرده تا ما زیرساختهای ورزشی، خوابگاهی و فرهنگی را تا حدی ارتقاء دهیم به نحوی که برخی دوستان این ارتقاء را تا کنون بیسابقه دانستند.
معاون وزیر بهداشت به حضور پررنگ خیران در شهرستان کاشان اشاره کرد و بیان داشت: شهرستان کاشان خیران بزرگی دارد که در حمایت از حرکت این عزیزان هر رقمی که خیران به دانشگاه کاشان کمک کنند ما دو برابر آن را برای پیشبرد برنامهها اختصاص میدهیم.
او افزود: در بازدیدها کمبود سالنهای ورزشی بسیار مشهود بود، باید در هر خوابگاهی سالن ورزشی برای دانشجویان وجود داشته باشد و به دلیل فاصله کم میان مجتمعهای خوابگاهی باید حداقل دو سالن خیلی خوب بدنسازی استاندارد وجود داشته باشد زیرا برای یک دانشجو داشتن سالن بدنسازی از اولویتهای سلامت جسم و روح است.
لاری گفت: با توجه به اعلام نمایندگان دانشجویان و با در نظر گرفتن علاقه دانشجویان دختر به ورزش ایروبیک، داشتن سالن ایروبیک جزو ضروریات است. نباید در سالن تنیس روی میز تنها یک میز وجود داشته باشد این بسیار کم است. البته استخر دانشگاه نقطه قوت حوزه تربیت بدنی است ما در بسیاری از دانشگاهها استخر نداریم اما قول میدهیم در زمینههای عنوان شده به همت وزارت بهداشت، مسؤولات دانشگاه و خیران برای رفع مشکلات دست به دست هم دهیم و کمک کنیم.
وی اضافه کرد: ما صدای شما هستیم و تلاش میکنیم خواستههای شما را مرتب به سازمان برنامه و بودجه انتقال دهیم؛ این عزیزان نیز متوجه شدند که شأن دانشجویان علوم پزشکی در حوزه فرهنگی و دانشجویی آن طور که باید دیده نشده و به ما کمکهایی کردهاند.
سخنگوی وزارت بهداشت ابراز داشت: معاونت فرهنگی و دانشجویی با صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت تعامل بسیاری خوبی دارد، اکنون این صندوق هم ردیفهای بودجه دارد در حالی که قبل از این صندوق تنها پول خوابگاههای دانشجویان را دریافت میکرد و ردیفی نداشت؛ بر همین اساس نمیتوانست به دانشگاهها کمکی بکند اما ما موفق شدیم برای صندوق ردیفهای مالی خوبی ایجاد کنیم.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت، ابراز داشت: در خصوص افزایش حقوق کاملا حق با شما است، قبل از این که شما عزیزان این موضوع را عنوان کنید، نامه به وزیر بهداشت نوشتیم و از مهر ماه جاری ۵۰ درصد حقوق دستیاران افزایش پیدا میکند؛ افزایش حقوقها در دانشگاهها باید مصوبه هیأت امنای مشترک را داشته باشد و ما دنبال گرفتن این مصوبه هستیم.
معاون وزیر بهداشت در خصوص کار دانشجویی نیز بیان داشت: ساعت کار دانشجویی هر سال معمولا ۱۰ درصد افزایش پیدا میکند که امسال در معاونت فرهنگی و دانشجویی حدود ۶ هزار و ۱۰۰ تومان شده است. البته کار دانشجویی بالینی بسیار پایین است و این انصاف نیست که این دسته از دانشجویان ساعتی ۵ هزار و ۵۰۰ تومان بگیرند؛ بر این اساس ما برای دریافتی ساعتی دستیاران نیز پیشنهاد ۱۵ هزار تومان را دادهایم که هنوز مصوب نشده است.
سخنگوی وزارت بهداشت دستیاران را سربازان خط مقدم جبهه سلامت دانست و بیان داشت : کرونا موجب شد فشار کاری زیادی که روی دستیاران است دیده شود؛ بر همین اساس پوشش بیمه سلامت را دنبال کردیم، بیمه سلامت در حال انجام است و بارها برای ثبت نام تمامی دستیاران برای پوشش این بیمه، پیامک ارسال شده است. برای پوشش بیمه سلامت نصف هزینه را وزارت بهداشت تقبل کرده و نیم دیگر را صندوق رفاه دانشجویان از طرف دانشجو پرداخت میکند و دانشجویان دستیاری باید بعد از فارغ التحصیلی این مبلغ را بازپرداخت کنند. اگر دانشجویی نیازی به وام ندارد، میتواند مبلغ ماهیانه ۵۸ هزار تومان صندوق رفاه دانشجوان را شخصا پرداخت کند. پوشش بیمه سلامت از مواردی است که وزیر بهداشت شخصا برای پوشش آن برای دستیاران تاکید کردند.
در وزارت بهداشت کار کارشناسی در حال انجام است تا آییننامه پوشش اخلاقی را ملاک قرار دهیم اما باید به صورت همه بعدی یعنی پوشش حرفهای در کنار اخلاق حرفهای باشد.این مقام مسؤول بیان داشت: در خصوص بیمه تامین اجتماعی خیلی جدی وارد نشدهایم که دریافتی را تبدیل به حقوق و سنوات کاری کنیم البته جلسه با ریاست بیمه تامین اجتماعی برگزار شده و به این نتیجه رسیدهایم که اگر ۹ درصد بیمه سلامت را کم کنیم، اگر رزیدنتها ماهیانه حدود ۳۷۰ هزار تومان پرداخت کنند، میتوانند خود را بیمه تامین اجتماعی کنند و این امکان را حتی میتوانیم برای کلیه دانشجویان علوم پزشکی داشته باشیم. در این میان صندوق رفاه نیز آمادگی خود را برای پرداخت این مبلغ به صورت وام اعلام کرده است تا سنوات کاری برای عزیزان ما محسوب شود؛ به این شکل بحث بیمه تامین اجتماعی اختیاری میشود.
وی تصریح کرد: کمک دیگری که وزیر بهداشت تاکید دارند و مسؤولان صندوق نیز برای آن تلاش کردند ایجاد ردیف وام دستیاری بود که از سه میلیارد تومان به ۳۰ میلیارد تومان و در ادامه با ۳۰ میلیارد تومان از محل درآمدهای اختصاصی صندوق به ۶۰ میلیارد تومان رسید. این وام به صورت ۱۰ هزار وام ۱۵ میلیونی یا ۱۵ هزار وام ۱۰ میلیونی از آبان ماه جاری در اختیار دستیاران قرار خواهد گرفت.
لاری در پاسخ به انتقادات دانشجویان در خصوص عدم دریافت ماسک در فضای خوابگاهی، یادآور شد: تاکید بنده و وزیر بهداشت بر این است که بیمارستانها باید وسایل حفاظتی در اختیار دستیاران قرار دهند و این مهم در حال انجام است؛ همچنین تاکید کردهایم که حداقلها نیز در اختیار دانشجویان خوابگاهی قرار داده شود. ممکن است برخی دانشگاهها خودشان ماسک تولید کنند و توانایی این را داشته باشند که روزی دو ماسک در اختیار دانشجویان قرار دهند، اما در هر صورت باید حداقل روزی یک ماسک به دانشجویان داده شود و مواد ضدعفونی نیز در خوابگاه وجود داشته باشد. در شورای معاونان وزارت بهداشت دکتر نمکی دستور دادند که روسای دانشگاهها موظف هستند از مبلغی که برای کرونا میگیرند برای این مهم هزینه کنند.
معاون وزیر بهداشت در خصوص وضعیت پاویون دستیاران که شکل مطلوبی ندارد، گفت: در خصوص وضعیت این پاویونها در شورای معاونان مطرح شد که این وضعیت در شأن دانشجویان و رزیدنتها نیست؛ بر این اساس لیستی تهیه شد تا به هر دانشگاه مبلغی از محل ۲۷۳ میلیارد تومانی که برای این مهم در نظر گرفته شده برای بهسازی پاویون دستیاران اختصاص داده شود؛ البته این عدد رقم بالایی نیست اما زمینه خوبی برای بهسازی در خصوص پاویونها است.
لاری در ادامه به کمبود امکانات رفاهی دانشجویان اشاره کرد و از تهیه کردن ۲۰۰ عدد یخچال و خریداری دیگر تجهیزات مورد نیاز برای خوابگاههای دخترانه و پسرانه دانشگاه علوم پزشکی کاشان خبر داد.
بخش بودجه دانشگاهها برای ۶۴ دانشگاه حدود ۳۲۰ میلیارد تومان در حوزه فرهنگی و دانشجویی به انضمام بودجه غذای دانشجویی بوده است که در سال ۹۹ به ۷۳۶ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است، این رقم نشان دهنده میانگین رشد ۵۸ درصد بودجهای در دانشگاههای علوم پزشکی است.وی در خصوص منفک شدن بودجه فرهنگی از بخش آموزش گفت: ۱۰ درصد از بودجههای کل متعلق به سه حوزه "آموزش، پژوهش، فرهنگی و دانشجویی" است که سهم پژوهش از این رقم ۳ درصد، آموزش ۶ درصد و فرهنگیدانشجویی یک درصد است در این میان بخش پژوهشی تبصرهای دارد که امکان کاهش اعتبارات این بخش ممنوع است. ما نیز در تلاش برای گرفتن این تبصره هستیم. در حال حاضر از این ۷ درصد همه حقوق هیأت علمی و کارکنان کم میشود و هر چه ماند به ما میدهند. البته بعدا اگر امکان باشد از درآمدهای اختصاصی تا حدی این کسری را جبران میکنند اما ما سهم خودمان را میخواهیم.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در پاسخ به انتقاد دانشجویی که نبود نگاه فرهنگی در دانشگاه علوم پزشکی کاشان را مورد انتقاد قرار داده بود، بیان داشت: هزینه کردن برای امور فرهنگی هزینهای ناچیز اما تاثیر گذار است، ما باید دست دانشجویان پزشکی، پیراپزشکی و دندانپزشکی را که در کنار درس، کار فرهنگی میکند ببوسیم و نباید این عزیزان را ناامید کنیم.
لاری با بیان اینکه آنقدر این دانشجویان با محبت هستند که مسؤولان را خجالت زده میکنند، بیان داشت: این دانشجویان صادقانه سختیها را میبییند و میگویند؛ خوبیها و محبتها را هم با همین صداقت میفهمند و قدردان هستند.
او در خصوص پوشش حرفهای دانشجویان در سطح دانشگاههای علوم پزشکی، گفت: این مساله مهمی است ما نباید این بحث را با تذکرات بیجا لوث کنیم، پوشش حرفهای و اخلاق حرفهای هر دو باید ارتقاء پیدا کند، اگر چه خیلی پوششها در شأن دانشگاه نیست اما از طرفی هم نباید وارد حریم خصوصی دانشجویان برای تغییر این وضع شد، این رفتار تاثیرات منفی میگذارد و در رفع مشکل پوشش، کمک کننده نیست.
این مقام مسؤول افزود: در وزارت بهداشت کار کارشناسی در حال انجام است تا آییننامه پوشش اخلاقی را ملاک قرار دهیم اما باید به صورت همه بعدی یعنی پوشش حرفهای در کنار اخلاق حرفهای باشد؛ یک نگهبان حق ندارد در ورودی دانشگاه به دانشجویان ما بیاحترامی کند اما دانشجویان ما هم باید به شکلی وارد دانشگاه شوند که قابل اعتماد باشند.
معاون وزیر بهداشت در مورد انجمنهای علمی بیان دشت: انجمنهای علمی از سال ۹۷ شکل جدی به خود گرفته است، البته دورههایی رکود داشته اما رشد نسبتا خوبی داشته است. تلاش داریم سازوکارهایی ایجاد کنیم که استعدادهای درخشان، کمیته دانشجویی و انجمنهای علمی با هم همراه شوند و اعتماد داریم که اگر به شما میدان داده شود، مطمئنا موفق خواهید بود.
مشاور معاون وزیر: رشد ۵۸ درصدی بودجه فرهنگی و دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی
در ادامه دکتر سید عابدین حسینی در خصوص بودجه گفت: بودجه را باید به دو قسمت بودجه ستادی و بودجه دانشگاههای علوم پزشکی تقسیم کرد، بودجه ستادی رقم چهار میلیارد و ۸۰۰ میلیون تومان در سال ۹۸ بوده است که به ۷۰ میلیارد تومان در سال ۹۹ افزایش پیدا کرده است.
وی افزود: از این محل ردیف بودجه ابلاغی عدد خاصی به دانشگاهها تعلق پیدا نمیکرد اما امسال از این ردیف ابلاغی نیز به دانشگاهها داده شده البته که عدد قابل توجهی نیست اما به نسبت سالهای قبل رقم چشمگیری است.
مشاور معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت یادآور شد: سال قبل ۲۰۰ میلیارد تومان برای کسری سرانه غذای دانشجویان بین دانشگاهها توزیع کردیم که امسال نیز از محل ۴۰۰ میلیارد همین رقم در سازمان برنامه بودجه، نصف آن یعنی ۲۰۰ میلیارد تومان به ما خواهند داد که بین دانشگاهها توزیع خواهد شد.
این مقام مسؤول گفت: بخش بودجه دانشگاهها برای ۶۴ دانشگاه حدود ۳۲۰ میلیارد تومان در حوزه فرهنگی و دانشجویی به انضمام بودجه غذای دانشجویی بوده است که در سال ۹۹ به ۷۳۶ میلیارد تومان افزایش پیدا کرده است، این رقم نشان دهنده میانگین رشد ۵۸ درصد بودجهای در دانشگاههای علوم پزشکی است.
رئیس صندوق رفاه: تکمیل پروژههای نیمه تمام در سالهای سخت اقتصادی کاری بزرگ است
در ادامه این نشست مهندس بهروز رحیمی رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت بیان داشت: ممنونم از مهمان نوازیهای مسؤولان دانشگاه علوم پزشکی کاشان و با عرض تسلیت ماه محرم، امیدوارم رگههایی از حریت و آزادی که در فرهنگ عاشورا نهادینه شده است در مدیریت ما نیز باشد.
وی با بیان اینکه نگاهی که دکتر لاری به حوزه فرهنگی و دانشجویی دارند باعث افتخار و قدردانی است، گفت: نوع نگاه ایشان به دانشگاه، بودجه، به جایگاه دانشجو و ... شاید دیگر تکرار نخواهد شد و من شاهد همت شبانهروزی دکتر لاری و تیم وزارتی که تلاش دارند حال دانشگاهها را بهتر کنند، هستم. اینکه یک معاونت به دنبال منبع مالی برای دانشگاهها برود امری نادر است، از طرفی پذیرفتن تکمیل پروژههای نیمه تمام در سالهای سخت اقتصادی نیز کاری بزرگ است که نمیتوان از کنار آن به سادگی گذشت.متولی آیین نامه رفتار و پوشش حرفهای، معاونت آموزشی است و نظارت بر آن عهده معاونت فرهنگی گذاشته شده است. به دنبال نگاه کاربردی به این آیین نامه، مصادیق بدپوششی را تعریف کردیم تا مشخص شود در خصوص چه مقولههایی در حوزه حجاب امکان ورود وجود دارد.
رحیمی در خصوص ورود صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت در رفع مشکلات رفاهی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کاشان، گفت: در این خصوص به عنوان رئیس صندوق رفاه، تابع تصمیمات معاونت فرهنگی و دانشجویی هستیم. برای هر تصمیمی که در خصوص دانشگاه علوم پزشکی کاشان نیز گرفته میشود، صندوق رفاه و معاونت توسعه به صورت مساوی پای کار هستند و اطمینان داریم این بار هم کاشانیها به خوبی گلابگیری خواهند کرد.
مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت: تجهیز فضاهای فرهنگی را پیگیری میکنیم
در ادامه دکتر حسن زائریلطف بیان داشت: دیدار با دانشجویان دیدار خوبی بود اما مشکلاتی در زمینه فضای فرهنگی در دانشگاهها وجود دارد؛ باید شرایطی ایجاد کنیم تا فضای فرهنگی مورد نظر دانشجویان و فعالان دانشجویی در دانشگاه علوم پزشکی کاشان ایجاد شود.
مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت بیان داشت: متولی آیین نامه رفتار و پوشش حرفهای، معاونت آموزشی است و نظارت بر آن عهده معاونت فرهنگی گذاشته شده است. به دنبال نگاه کاربردی به این آیین نامه، مصادیق بدپوششی را تعریف کردیم تا مشخص شود در خصوص چه مقولههایی در حوزه حجاب امکان ورود وجود دارد.
وی افزود: جهت مشخص کردن موارد بدپوششی، کارشناسان، مدیران فرهنگی، معاونان فرهنگی و دانشجویی و حتی دانشجویان از دو طیف متفاوت نیز نظر خود را بیان کردند که در ادامه فرآیند کار را به شکلی غیر از برخورد دافعهای دنبال میکنیم.
زائریلطف در پایان بیان داشت: وضعیت حوزه نشریات و حوزه تشکلهای سیاسی در دانشگاه علوم پزشکی کاشان بسیار خوب بود البته برخی کاستیها به آیین نامههای سطح وزارت بهداشت باز میگردد. در بحث اردوهای جهادی نیز ورود جدی خواهیم کرد و در حوزه فرهنگی نیز تجهیز فضای فرهنگی را پیگیر خواهیم بود.
رئیس دانشگاه: کلنگ خوابگاه ۲۵۰ نفره خیرساز زمین زده شد
قبل از این نشست معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و هیأت همراه از خوابگاههای دخترانه امام علی(ع) و پسرانه اندیشه، اداره تربیت بدنی، سالن ورزشی و استخر دانشگاه بازدید کردند و کلنگ ساخت خوابگاه ۲۵۰ نفره خیر ساز را بر زمین زدند.
دکتر سید علیرضا مروجی رییس دانشگاه علوم پزشکی کاشان در گفتوگو با خبرنگار مفدا در خصوص این خوابگاه خیرساز، گفت: این خوابگاه پسرانه در ۴ بلوک با ظرفیت ۲۱۲ نفر خواهد بود که بلوک اول ۵۲ نفره به کمک خیر و با هزینهای بالغ بر ۱۵ میلیارد ریال و مابقی توسط وزارت بهداشت و مشارکت سایر خیران شهرستان به سرانجام خواهد رسید؛ تلاش داریم تا انتهای سال این بلوک را به بهره برداری برسانیم. هزینه کل بلوکهای این پروژه طی برآورد انجام شده هفت میلیارد تومان خواهد بود. این اولین بار در تاریخ دانشگاه علوم پزشکی کاشان است که خیران برای ساخت خوابگاه وارد عمل میشوند و امید داریم این مشارکت افزایش پیدا کند.
مدیر دانشجویی دانشگاه: عمده کمبود ما در فضای خوابگاه متاهلی است
در ادامه سید علیرضا طلایی مدیر دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کاشان نیز در گفتوگو با خبرنگار مفدا در خصوص کمبودهای خوابگاهی و تجهیزاتی این دانشگاه در حوزه رفاهی دانشجویان، گفت: خوابگاه دخترانه امام علی(ع) با ظرفیت ۳۹۰ نفر در سه طبقه با ۹۰ اتاق سال ۷۶ مورد بهره برداری قرار گرفته است و حدود چهارهزار متر مربع فضای قابل استفاده دارد، عمده مشکل این خوابگاه مشکل سرمایشی است که جوابگوی گرمای کاشان نیست، سالن تربیت بدنی دانشگاه نیز با هزار و ۲۰۰ مترمربع وسعت دارای مشکل تجهیزات و کفپوش است.
وی ادامه داد: دانشگاه در مجموع هزار و ۴۲۱ دانشجوی خوابگاهی در شرایط عادی دارد که اکنون به دلیل کرونا به زیر ۲۰۰ نفر کاهش پیدا کرده است. دانشجویان غیر بومی ما ۷۵.۶ درصد از جمعیت دانشجویی را شکل میدهند که برای این تعداد حدود ۶۰۰ تخت خوابگاهی نیاز داریم. البته عمده کمبود ما در فضای خوابگاه متاهلی است به این شکل که ۱۰ درصد جمعیت دانشگاهی یعنی ۳۰۰ نفر دانشجویان متاهل هستند که برای این تعداد تنها ۱۰ واحد خوابگاهی در اختیار داریم که اگر ۳۰ واحد خوابگاهی دیگر ساخته شود مشکل ما در این حوزه کاهش چشمگیر خواهد داشت.
این مقام مسؤول بیان داشت: دانشجویان غیر بومی ما از مجموع ۳ هزار و ۱۰۰ نفر دانشجوی دانشگاه حدود ۲ هزار و ۳۴۰ نفر هستند این در حالی است که میانگین دانشجویان غیر بومی در کشور بین ۴۵ تا تا ۵۵ درصد است که به دلیل موقعیت استراتژیک کاشان و به دلیل قرار گرفتن در مسیر تهران و اصفهان دانشجویان غیر بومی ما ۷۵ درصد هستند. البته با ساخت خوابگاه ۲۵۰ نفره مشکل نیمی از ظرفیت خوابگاهی رفع میشود.
طلایی سفر دکتر لاری و هیأت همراه را سفری پر برکت دانست و گفت: در این سفر برای رفع ۵۰ درصد از نیازهای ما در حوزه تجهیزات و بهسازی و نوسازی قول مساعد داده شد است.
ساعت ۱۸:۳۰ دقیقه شب است و این سفر با قولهای مساعد معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در حالی که بارقههای امید و رضایت در چشمان تیم وزارت بهداشت و مسؤولان دانشگاه علوم پزشکی کاشان نقش بسته به کار خود پایان میدهد./انتهای پیام
خبرنگار: مریم کردستانی
ارسال نظر