فاطمه دهنو خلجی دانشجوی ترم سه کارشناسی مامایی که از خردادماه سال جاری بعنوان هیئت موسس و مهرماه بعنوان دبیر انجمن علمی انتخاب شده است توانسته با ایجاد گروهی پویا و تولید محتواهای موثر بعنوان یکی از انجمن های برتر در سطح دانشگاه شناخته شود. در ادامه با همکاری انجمن علمی مامایی به گفتگو با این دانشجوی فعال می پردازیم.
هدف شما از فعالیت در انجمن علمی چه بوده است؟
وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشور، با تشکیل انجمنهای علمی دانشجویی در رشتههای مختلف دانشگاهی اهداف بسیاری را از جمله کشف و پرورش استعدادهای دانشجویان و تشویق آنها به فعالیت در حوزههای علمی دنبال میکند. اهدافی که دستیابی به آنها، با کمک خود دانشجویان میسر میشود. بنابراین، دانشجویان با فعالیت در انجمنهای علمی، بخصوص انجمنهای علمی رشتهی تخصصی خودشان، میتوانند در رسیدن به این اهداف مهم و اساسی، که برای همه اقشار مفید و کارآمد است، نقش موثری ایفا کنند؛ علاوه بر آن، تجربههای بسیاری در زمینههای مدیریت و برنامهریزی، تحقیق و پژوهش و راههای مقابله با مشکلات موجود به دست آورند. متاسفانه امروزه تک بعدی بودن برخی از دانشجویان، یکی از عوامل مهم بیکاری فارغ التحصیلان است و فعالیت در حوزههای مختلف دانشگاهی، و کسب توانمندی و تجربه تا حد امکان میتواند بسترهای خوبی را فراهم آورد. بنده، همچون بسیاری دیگر از فعالین این حوزهها، با در نظر گرفتن، این اهداف، و داشتن انگیزه برای کسب تجربه، وارد این حوزه شدهام.
به نظر شما وجود انجمن های علمی، چه تاثیری بر فعالیت های فرهنگی و دانشجویی دارد؟
دوران دانشجویی، فرصتی برای جامعهپذیری است و این مسئله با تربیت دانشجویان نسبت به الگوها و هنجارهای اجتماعی، تحقق مییابد، فعالیت در نهادهای دانشجویی از جمله انجمن های علمی به دلیل وجود ساختار صحیح و کارکرد مشخص و درست، مشارکت مثبت و مطلوبی را به همراه دارد و سبب رشد و پیشرفت دانشجویان خواهند شد.
فعالیت ها در انجمن علمی مامایی برچه پایه ای سیاست گذاری شده است و بارزترین ویژگی انجمن نسبت به سایر انجمن ها و نهاد های دانشجویی چیست؟
انجمن علمی_دانشجویی مامایی، فعالیت خود را از تاریخ ۱۶ اردیبهشت سال جاری مصادف با روز جهانی ماما با همکاری جمعی از دانشجویان علاقهمند و خودجوش این رشته، شروع کرده و فعالیتهای بسیاری توسط اعضای انجمن جهت افزایش آگاهی عمومی مردم و دانشجویان بویژه دانشجویان رشته مامایی، پیرامون موضوعاتی همچون: سلامت زنان، کودکان و مادران باردار انجام شده است. امروزه ارائه مراقبتهای مامایی با کیفیت بالا و تلاش جهت بهبود مستمر آن، عامل مهمی در کاهش مرگ ومیر مادران میباشد.
هدف گذاری، مدیریت برنامه، تولید محتواهایی کاملا دانشجویی و اختصاصی از جمله پوستر، نشریه، پادکست و غیر و استفاده از ظرفیت کلیه دانشجویان دانشگاه در کنار دانشجویان مامایی را می توان از بارزترین ویژگی های این انجمن دانست که ماه عسل آن نتایج مطلوبی می باشد که تاکنون به دست آمده است.
نقش آموزش مادران در دوران بارداری(قبل، حین و بعد) چگونه و چقدر در فرزندآوری و فرزند پروری موثر است؟ نهادهای دانشجویی چگونه میتوانند مسیر را برای آنان هموار نمایند؟
امروزه خیلی از مادران به دلیل نداشتن اطلاعات کافی و با بارداریهای بدون برنامهریزی، خود و فرزندشان را، در معرض خطرات بسیاری نظیر انواع بیماریها از جمله پوکی استخوان، کمخونی و بیماریهای ژنتیکی نظیر: سندرم داون، فوکوملیا و غیره قرار میدهند. خانم ها باید از چند ماه قبل از بارداری، تحت مراقبتها و آموزش های ویژهای قرار بگیرند و برنامههای مختلفی را در زمینهی تغذیه و کنترل وزن، درمان مشکلات روحی_روانی، ترک اعتیاد، حل دغدغه های شغلی و خانوادگی، نظارت و کنترل بیشتر بر بیماریهای قبلی مخصوصا بیماریهای ژنتیکی، واکسیناسیون، راههای کنترل افسردگی حین و پس از زایمان، راههای داشتن فرزندی سالم و راههای کاهش خطراتی که آنها را تهدید میکنند و غیره را داشته باشند؛ اما بحث فرزندآوری و فرزندپروری فقط مختص به بانوان نیست پدران هم تا حد بسیار زیادی، در این زمینه نقش دارند و با دانستن بخش اعظمی از این توصیههای مراقبتی، میتوانند فضا و امکانات لازم را تا حد امکان، در تمام این سه دوره(قبل، حین و پس از بارداری) برای همسر و فرزند خود فراهم کرده، با درک شرایط مادر، بسیاری از دغدغه ها را کاهش داده و در تربیت و پرورش فرزندان خود، و حفظ سلامت همسرانشان، به وظایف خود عمل کنند. قطعا نهادهای دانشجویی با فعالیت های ذکر شده مسیر را برای رسیدن به این اهداف هموارتر می کنند.
میزان مشارکت دانشجویان در این انجمن چگونه است؟ بهترین راه حل شما برای عضویت دانشجویان و اجرا فعالیت ها چیست یا چه تدابیری اندیشیده اید؟
خوشبختانه از زمان شروع کار انجمن تاکنون شاهد همکاری بسیاری از سمت دانشجویان رشته مامایی، به خصوص نودانشجویان بوده ایم؛ علاوه براین، به دلیل وجه های مشترکی که در فعالیتهای حوزههای مختلف دانشجویی وجود دارد، برنامههای بسیاری را با کمک دانشجویان سایر رشتهها و حوزههای مختلف دانشگاه، پیش برده و همکاری درون دانشگاهی را بخوبی حفظ کرده ایم.
یکی از برنامههای آتی انجمن ما این است که همکاری بیشتری با سایر انجمنها و حوزههای دانشجویی سایر دانشگاه ها داشته باشیم. که این موضوع در فصلنامه هانیلکه با همکاری علوم پزشکی گیلان و بم منتشر خواهدشد، کاملا مشهود می باشد؛ اما برنامه های دیگری در حال پیگیری می باشد. طی تجربهای که در طول این یکسال گذشته جهت جذب دانشجویان به دست آوردیم، متوجه شدیم که بایستی به موضوع تبلیغات و اطلاع رسانی، بیشتر اهتمام بورزیم و از سوی دیگر علاقمندان را نسبت به اجرا فعالیت ها و دستورالعمل ها آگاه تر نماییم و خاطر نشان کنیم برای فعالیت در این حوزهها، علاقه و پشتکار آنها به تنهایی کافیست و ما مهارت و تجربه های بدست آمده را با آنان در میان میگذاریم.
نکته یا پیشنهاد پایانی را بفرمایید
خوب است در کنار این موضوعات، به دنبال افزایش امتیازهای عضویت در انجمنهای علمی، بهبود و تقویت ارتباط بین انجمنهای علمی و گروههای آموزشی مرتبط و فراهم کردن بستری برای ایجاد ارتباط بین اعضاء، انجمنها و اساتید باشیم.
ارسال نظر