به گزارش مفدا، دکتر فاطمه محرری با اشاره به اهمیت جنبش دانشجویی و روز دانشجو اشاره کرد: امسال مراسم روز ۱۶ آذر که به اسم دانشجو نامگذاری شده است با دانشگاههای خالی از جمعیت برگزار شد و تمام دانشگاهها به سمت مجازی شدن حرکت کردند تا در این فضا بتوانند یادمان این روز تاریخی را پاس بدارند. ما نیز در دانشگاه علوم پزشکی مشهد تلاش کردیم تا از ظرفیتهای این روز استفاده کنیم و بتوانیم نقش و رسالت دانشجو را به صورت پررنگتری بیان کنیم. به همین دلیل جشنواره فرهنگی و هنری " ۱۶ آذر از جنبش تا رسالت" را در چند محور برگزار میکنیم. خوشبختانه با حمایتهای دکتر سیماسادات لاری این جشنواره به سطح تمام دانشگاههای علوم پزشکی کشور منتقل شد.
وی اضافه کرد: برای این جشنواره محورهای مختلفی از جمله رسالتهای فرهنگی و دانشجویی تا سلامت را در نظر گرفتیم تا بتوانیم از جنبههای مختلف در موضوعاتی که دانشجویان در آن دغدغه دارند ورود پیدا کنیم. تلاش داریم تا در زمان تعطیلی دانشگاهها به دلیل شیوع ویروس کرونا اجازه ندهیم دانشجو دچار رکود شود و به شیوههای مختلف در آنها ایجاد انگیزه کنیم.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اهمیت تدوین تجارب علمی و فرهنگی در بین دانشگاههای سراسر کشور بیان کرد: تلاش داریم ضمن برگزاری جشنواره " ۱۶ آذر از جنبش تا رسالت" آن را به صورت یک کتابچه تدوین کنیم تا به صورت مستدل و مستند بتوانیم به انتقال و انباشت تجارب بپردازیم. به همین دلیل دو محور فردی و گروهی را برای این جشنواره در نظر گرفتهایم.
محرری درباره بازه زمانی چند ماهه این جشنواره از ۱۶ آذر تا ۲۲ بهمن را مروری بر چند واقعه ملی و دانشگاهی دانست و اشاره کرد: این جشنواره از روز دانشجو آغاز میشود و تا روز پیروزی انقلاب اسلامی ادامه دارد. در این بین سالگرد شهادت حاج قاسم سلیمانی در ۱۳ دیماه قرار دارد که میتواند این سردار رشید اسلام را به عنوان الگویی در کنار فعالیتهای علمی و دانشگاهی قرار دهد. از طرف دیگر در یک بازه زمانی طولانی میتوانیم انتظار دریافت آثار با کیفیتتری داشته باشیم تا در روز ۲۲ بهمن به اختتامیه و اعلام نتایج جشنواره برسیم.
او با اشاره به گسترش این جشنواره در سالهای آینده عنوان کرد: امسال به دلیل آن که کادر درمان در خط مقدم مبارزه با کرونا قرار داشتند و ما تجربه زیادی نداشتیم این جشنواره را در سطح دانشگاههای علوم پزشکی برگزار کردیم. اما جای آن دارد که در سالهای بعد وزارت علوم نیز به این جشنواره پیوسته و یک رویداد ملی رقم بخورد. برگزاری این جشنواره برآمده از تجربه دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ایام شیوع کرونا بود؛ وظیفه هماهنگکنندگی خراسان را برعهده داشت و طی سه ماه بیش از ۱۰۰ دانشجو در تولید ماسک و فعالیتهای مرتبط با مقابله کرونا شرکت کردند و ظرفیت بالایی از خود به نمایش گذاشتند. بنابراین ما به فکر گسترش آن به تمام دانشگاههای علوم پزشکی افتادیم تا در آینده بتوانیم آن را در سطح ملی برگزار کنیم.
این مقام مسئول درباره اهمیت موضوع داوری در این جشنواره گفت: مهمترین اولیت ما این است که تجارب این جشنواره را مستند کنیم. چرا که دانشجویان ایدههای بکر و خلاقانهای دارند که میتواند در راستای بسترسازی و ارتقاء شرایط دانشگاه از لحاظ علمی و پژوهش و همچنین فرهنگی و هنری مورد استفاده قرار بگیرد. تلاش ما این است که تراوشات فکری برآمده از ذهنهای فعال دانشجویان را جمعبندی کنیم تا بتوانیم بانک ایدهها و اندیشهها بسازیم و آن را کاربردی کنیم. در همین راستا سعی داریم آثار دریافتی را بر اساس تعداد و محورهای جشنواره توسط یک یا چند داور و یا به صورت کمیته داوران مورد ارزیابی و بررسی قرار دهیم.
معاون دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان بیان کرد: امیدوارم این جشنواره با توان حداکثری و استقبال دانشجویان مواجه شود و بتوانیم به ایدههای خوبی برسیم که در آینده کاربرد علمی داشته باشند و موجب ارتقای دانشگاه شوند. چرا که باور داریم که دانشگاه صرفا یک محیط علمی نیست و فعالیتهای فرهنگی در آن اهمیت بالایی دارد. دانشجوی علوم پزشکی باید علاوه بر مباحث علمی در بحثهای معنوی و هنری اشراف داشته باشد. جشنواره " ۱۶ آذر از جنبش تا رسالت" گامی در راستای بهرهوری و تقویت این نگاه است.
جشنواره " ۱۶ آذر از جنبش تا رسالت" در محورهای "جنبش دانشجویی و آزادیخواهی"، "جنبش دانشجویی و رسالتهای اجتماعی"، "جنبش دانشجویی و خودباوری"، "جنبش دانشجویی و بحران کرونا"، "فعالیتهای عامالمنفعه و جهادی دانشجویی"، "نقش دانشجو در جهش تولید، استکبارستیزی، تحریمها"، "مشارکت اجتماعی دانشجویی در بحرانها"، "نقش دین در شکلدهی و جهتگیری جنبش دانشجویی"، "آزادی بیان در دانشگاه، نقش دانشجویان به عنوان تریبون جامعه در بیان مطالبات اجتماعی" و "دانشجو و اخلاق حرفهای" برگزار میشود.
این جشنواره در بخش فردی شامل: مقاله، شعر، داستانک، کلیپ، فیلمکوتاه، عکس، خاطره دانشجویی، طنز، کاریکاتور و در بخش گروهی شامل ایدههای برتر، فعالیتهای برتر (ویژهکانونهای فرهنگی و تشکلهای دانشجویی میشود.
ارسال نظر