به گزارش مفدا، داوری رشته "دومینو" از مجموع رشتههای "اولین المپیاد بازیهای فکری و ورزشهای الکترونیک مجازی دانشگاههای علوم پزشکی کشور" شنبه ۲۰ دی ماه با حضور مهندس رحمان خدابندهلو مدیر کل دانشجویی وزارت بهداشت و دکتر حسین میرزاراه کوشکی رئیس اداره ورزشهای همگانی وزارت بهداشت برگزار شد.
دکتر حسین میرزاراه کوشکی رئیس اداره ورزشهای همگانی وزارت بهداشت در حاشیه برگزاری داوری این رشته در گفتوگو با خبرنگار مفدا، از سطح کیفی بالای داوری "اولین المپیاد بازیهای فکری" در رشته دومینو ابراز خرسندی کرد و گفت: در این المپیاد بازیهای فکری در سه رشته "دوز سکهای"، "اتللو" و "دومینو" برای شرکت علاقمندان دیده شده بود، که داوری دو رشته "اتللو" و "دوز سکهای" انجام و امروز داوری رشته دومینو با داوری ۴۰ اثر برتر در حال انجام است.
وی ضمن اشاره به کیفیت بالای برخی آثار ارسالی دانشجویان در رشته دومینو، اضافه کرد: فیلم های ارسالی دانشجویان در داوری رشته دومینو بسیار قابل توجه و دارای ایده و خلاقیت بسیار بالایی بودند که این جای شکر و قدردانی دارد. این مهم نشان میدهد دانشجویان رشتههای مختلف علوم پزشکی تا این حد به ورزشهای فکری علاقمند و در این رشتهها توانمند هستند و روی این رشته کار و طراحی داشتهاند.
امیدوارم در مسابقات ملی میزبان عزیزان دانشجو در رشته دومینو در دانشگاههای علوم پزشکی باشیم
این مقام مسؤول ضمن اشاره به اهمیت داشتن خلاقیت، تکنیک، دیالوگ و دیگر ابزار و توانمندیهای مورد نیاز جهت ارایه دومینوی موفق، گفت: امیدوارم در شرایط بهتر با تعداد نفرات بیشتری در مسابقات ملی، میزبان عزیزان دانشجو در این رشته در دانشگاههای علوم پزشکی باشیم. تلاش ما این است که این رشته پرطرفدار در شرایط کنونی به صورت ویژه دیده شود، به واقع کادر فنی بسیار قوی و انجمن دومینو برای برگزاری این مسابقات به ما کمک بسیاری کردند که این مهم توانسته به پیشرفتی که دانشجویان داشتند کمک شایانی کند.
کوشکی خاطرنشان، کرد: این مسابقات به دلیل ویژگی خاص آن از جمله خلاقیتهایی که میطلبد، نقطه عطفی برای دانشجویان علوم پزشکی کل کشور به شمار میرود. دانشگاههای علوم پزشکی در مسیر برگزاری هر چه بهتر این المپیادها تلاش بسیاری از جمله در اختیار گرفتن مربی و در اختیار قرار دادن امکانات به دانشجویان را انجام دادند، که از طریق مفدا، از مدیران تربیت بدنی و از همه عزیزان تلاشگر در این مسیر تشکر میکنم.
ایجاد شرایط لازم جهت حضور دانشجویان در ابعاد وسیعتر و در سطح مسابقات ملی و بین المللی در تمامی رشتهها
رئیس اداره ورزشهای همگانی وزارت بهداشت از ایجاد زمینههای لازم برای ایجاد شرایط بهتر برگزاری رشتههای فکری از جمله دومینو خبر داد و بیان داشت: زمینههای پشتیبانی و تکنیکی کار فراهم است و از آن جایی که این رشته از رشتههای خاص جهانی است و میتواند خلاقیتهای فکری را افزایش دهد، تلاش داریم تا امکان حضور در ابعاد وسیعتر و در سطح مسابقات ملی و بین المللی را برای دانشجویان عزیز برگزیده که شرایط ویژه دارند، نه تنها در این رشته، بلکه در تمامی رشتهها را فراهم کنیم.
وی در پایان با بیان اینکه، المپیاد بازیهای فکری، پایه رشتههای فکری است و به طور قطع به سمت رشتههای جدیدتر خواهیم رفت، گفت: من از روابط عمومی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و تیم خوبشان به جهت کمکها و هماهنگیهایی که در ستاد و در شعب دانشگاهی به جهت تشویق دانشجویان داشتند تشکر ویژه میکنم. همچنین از کارشناسان پرتلاش اداره ورزشهای همگانی وزارت بهداشت خانمها حمیده منتظری طالقانی، فاطمه نوروزی و عشرت شاه محمدی صمیمانه تشکر میکنم که تلاش بسیاری در این مسیر از خود نشان دادند.
در ادامه فاطمه بهجامه کارشناس ارشد روانشناسی ورزش از دانشگاه تهران و رییس کمیته دومینوی فدراسیون ورزشهای همگانی کشور در گفتوگو با خبرنگار مفدا، گفت: در این بخش ۴۰ اثر برگزیده در دو بخش "تاور" و "تاپلینگ" در حال داوری است که برخی آثار بسیار قابل توجه بوده و سطح بالایی داشتند.
سطح بالای آثار برخی شرکتکنندگان تعجب ما را برانگیخت
این داور رشته دومینو، ضمن ابراز رضایت از سطح آثار ارسالی دانشجویان علوم پزشکی در رشته دومینو، خاطر نشان کرد: آثار ارسالی در اولین دوره از مسابقات که به صورت مجازی در حال برگزاری است، در سطح بسیار عالی قرار دارند به نحوی که برخی آثار ارسالی تعجب داوران را برانگیخت. سطح شرکت کنندگان دوره اولی در این دوره قابل تقدیر است.
وی با بیان اینکه اگر تمامی شرکت کنندگان "آیین نامه" و "شیوه نامه" مسابقات را به خوبی مطالعه می کردند، موفقیت بیشتری را به دست می آوردند، ابراز داشت: اگر شرکت کنندگان عزیز برای مطالعه "شیوهنامه" و "آییننامه" رشته دومینو زمان لازم را میگذاشتند، موفق تر ظاهر میشدند، همانگونه که شرکت کنندگانی که بیشتر به آییننامه ارسالی توجه کردند موفقتر بودند زیرا در آیین نامه شاخصهای مد نظر داوران عنوان شده بود.
به جامه با بیان اینکه مجموع امتیازات در فرم داوری این مسابقات ۴۰۰ امتیاز است، بیان داشت: در این دوره از مسابقات برخی از شرکت کنندگان امتیازاتی در حدود ۳۰۰ را کسب کردند که نشان دهنده سطح بالای آثار ارسالی است که این موضوع موجب خرسندی است.
رشته دومینو رشتهای مهارتی است که با خلاقیت شرکت کننده با چاشنی صبر همراه است
در ادامه فهمیه توکلی سرپرست گروه آموزشی کمیته دومینوی فدراسیون ورزشهای همگانی کشور در گفتوگو با مفدا، در خصوص داوریهای انجام شده در رشته دومینو، بیان داشت: سطح مسابقات در رشته دومینو "اولین المپیاد بازیهای فکری و ورزشهای الکترونیک مجازی دانشگاههای علوم پزشکی کشور" بسیار بالا است. البته برخی از شرکت کنندگان آنگونه که باید ظاهر نشده بودند که قطعا در دورههای بعد با دیدن رقبای سطح بالایی که در این دوره شرکت کردهاند، رقابتها دیدنیتر خواهد بود.
وی در خصوص رشته دومینو و استعدادهای مورد نیاز برای موفقیت در این رشته، گفت: رشته دومینو رشتهای مهارتی است که با خلاقیت شرکت کننده همراه بوده و نیازمند چاشنی صبر و حوصله است. به واقع ما در جهان اینگونه برگزاری رشته دومینو را نداریم و سبک مسابقات با ایران متفاوت است. در سطح جهان فعالیتهای رشته دومینو بیشتر نمایشی است.
در پایان محمد حمیدی سرپرست امور اجرایی مسابقات "اولین المپیاد بازیهای فکری و ورزشهای الکترونیک مجازی دانشگاههای علوم پزشکی" در گفتوگو با مفدا، ابراز داشت: امروز داوری در دو بخش "تاپلینگ" و "تاور" رشته دومینو در حال انجام است. مسابقات سطح بسیار خوبی دارد به خصوص حضور دختران که در بخش "تاور " توانستند نزدیک به رکورد کشوری ظاهر شوند به نحوی که رتبه نفر اول و دوم این رشته بسیار نزدیک به رتبه نفرات اول بخش تاور کشوری است. البته در بخش "تاپلینگ"نیز پسران بسیار خوب ظاهر شدند.
در بخش "تاپل" دانشجویان دختر از دانشگاه یزد و در بخش "تاپلینگ" دانشجویان پسر از دانشگاه شیراز موفقتر ظاهر شدند
وی در توضیح تفاوت بخشهای تاور و تاپلینگ، گفت: تاور اصطلاحا برج سازی است که در این بخش شرکت کنندگان دو مهره دو مهره، برج را بالا میبرند که در این بخش دختران از دانشگاه علوم پزشکی یزد بسیار خوب ظاهر شدند و به عدد ۶۶ طبقه دست پیدا کردند که این رتبه در سطح کشوری ۶۸ است. تاپلینگ نیز چینش فرشی دومینو است که در این بخش نیز دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شیراز قوی ظاهر شدند.
حمیدی بیان داشت: در بخش "تاپلینگ" مکانیسم و حرکتهای مختلف روی زمین چیده میشود و در نظم و ترتیب متداولی همراه با خلاقیت، دومینو اجرایی میشود. در تاور طبقه به طبقه برج ساخته میشود و در زمان ۲ دقیقه باید تلاش کرد تا به بالاترین حد خود دست پیدا کند.
دومینو بازی دهه شصتی، خانوادگی و در شرایط کرونایی نشاط آور است
وی از برگزاری این دست از مسابقات به میزبانی اداره ورزشهای همگانی وزارت بهداشت در شرایط کرونا ابراز خوشحالی کرد و گفت: برگزاری این گونه مسابقات بسیار عالی است، خصوصا اطلاع رسانی و ثبت نام و همکاری که در این اداره دیده شد. این مهم میتواند کمک کند تا دانشجویان علاوه بر بیرون آمدن از فضای کسالت آمیز کنونی به دلیل محدودیتهای کرونایی، رشته دومینو را به عنوان یک بازی دهه ۶۰ که تمرکز را بالا میبرد، در کنار خانواده اجرا کنند.
حمیدی در پایان گفت: این ورزش ابزار خاصی نیاز ندارد جز خریدن و تهیه قطعات دومینو و کمی کسب اطلاعات در خصوص بخش "تاپلینگ" که نیازمند خلاقیت است و "تاور " که نیازمند تمرکز، آزمایش و خطا دارد/انتهای پیام
کدخبرنگار: ۱۰۱۳۰
ارسال نظر