به گزارش مفدا، دکتر سیما سادات لاری معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت سهشنبه ۲۳ دی ماه در یک سفر یک روزه به استان خراسان شمالی به منظور نظارت بر چگونگی اجرای طرح شهید حاج قاسم سلیمانی از شهرستان بجنورد بازدید کرد. در این بازدید مهندس بهروز رحیمی، دکتر بهزاد تدین ، دکتر محمود صمدپور و دکتر رییسی به عنوان اعضای تیم نظارت بر اجرای طرح شهید حاج قاسم سلیمانی در استانهای شمالی نیز حضور داشتند.
لاری در جلسهای که در استانداری برگزار شد، گفت: خدا را شاکرم در خدمت شما عزیزان در استانداری استان خراسان شمالی هستیم و درود میفرستیم بر شهدای دفاع مقدس این استان که اگر اینجا هستیم به برکت خون این عزیزان بوده است. یاد میکنیم از شهید دکتر یحیوی، شهید مدافع سلامت و از نیروهای بهداشتی و درمانی که در این استان خدمت کردهاند قدردانی میکنیم.
وی همچنین ابراز داشت: از زمانی که آمار بیماری رشد پیدا کرد، همیت خاصی در کشور ایجاد شد و طرح شهید سلیمانی نیز کلید خورد؛ این امر نشان داد در این مسیر بدون مشارکت اجتماعی مردم و همدلی سایر دستگاهها به هیچ عنوان موفق نخواهیم بود.
سخنگوی وزارت بهداشت بیان داشت: این بیماری ابعاد مختلف جامعه را در بر گرفته و نیازمند مشارکت همه است. این طرح از سوی وزیر بهداشت آغاز شد و ناظرینی برای اجرای هر چه بهتر این طرح معرفی شدند. در حال حاضر بحث بیماری و کنترل آن در قالب این طرح از اهم برنامههایی است که میتوانیم انجام دهیم.
لاری با بیان اینکه ما اکنون برای نظارت هر چه بهتر از استانهای شمالی، تیمی تشکیل دادهایم تا بتوانیم در سایه وحدت و همدلی این تیم، به موفقیتهای بیشتر دست پیدا کنیم، گفت: طرح شهید سلیمانی نشان میدهد هر کاری را به صورت تیمی میتوانیم به بهترین شکل به سرانجام برسانیم و بنابراین من و تیمم پای کار آمدیم.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با تاکید بر اینکه از حضور در این استان انرژی مثبت گرفتم، بیان داشت: علی رغم راه اندازی این طرح در یک ماه و نیم پیش در کشور، اما در خراسان شمالی به دلیل ارتباط خوب ایجاد شده میان دانشگاه و سپاه و اخلاص ایجاد شده میان این دو نهاد، طرح به سرعت توانسته است قالب خود را پیدا کند.
لاری با بیان اینکه تلاش داریم در سایه این طرح به صورت فعال اقدام به بیماریابی کنیم، خاطر نشان کرد: ورود تستهای رپید به همین خاطر مهم بود؛ هدف این بود که آنقدر تست انجام دهیم که از تعداد کل بیماران شناسایی شده تنها ۱۰ درصد مثبت باشند، به لطف خدا در دانشگاه علوم پزشکی بجنورد این عدد به ۵ درصد رسیده است و بیش از حد انتظار است که به همت زیرساختهای آزمایشگاهی خوبی است که از قبل فراهم شده بود.
سخنگوی وزارت بهداشت یادآور شد: ما باید به کمک عزیزان سپاهی و داوطلب و تیم بیماریاب و حامی، قدمی دیگر برداریم و آن اینکه مشخص کنیم با چه ابزاری افراد شناسایی شده را ایزوله و در منزل مراقبت کنیم؟ این مهم بدون حضور سپاه امکان پذیر نیست. نکته مهم این است که باید شاخصی به عنوان استاندارد به غیر از "تعداد تستهای روزانه مثبت" و "آمار بستری و فوتی" داشته باشیم تا بدانیم چه تعداد از خانوارهای مثبت در ایزوله بودهاند؟ و اگر در ایزوله نماندند به چرایی آن برسیم.
او به مشکلات اقتصادی مردم و بخش حمایت در طرح شهید حاج قاسم سلیمانی اشاره کرد و افزود: بحث حمایتها نیز در این طرح دارای اهمیت است، برخی از مردم به دلیل نگرانی از مشکلات اقتصادی حاضر به ماندن در منزل نیستند و در این میان کمکهای حمایتی میتواند تا حدی این افراد را برای ماندن دو هفتهای در منزل ترغیب کند.
لاری به همراهی بسیج و سپاه استان خراسان شمالی در اجرای طرح شهید حاج قاسم سلیمانی اشاره کرد و گفت: نظارتها در استان خراسان شمالی به کمک هلال احمر و نیروهای بسیج شکل گرفته و باعث شده تا ظرفیتهای نظارتی ما در بهداشت محیط و بهداشت حرفهای که محدود بود، چند برابر شود. البته این مانع از عادیانگاری خواهد شد به این معنا که مردم کسب و کار خود را خواهند داشت اما دستورالعملها باید به شدت رعایت شود که نیازمند اهرمهای قانونی دقیق در این خصوص هستیم.
ناظر عالی وزیر بهداشت در استانهای شمالی به اهمیت مراقبتهای پس از کرونا اشاره کرد و گفت: نکته آخر مراقبت از منزل است آنچه که در این استان من را کمی نگران کرده است، ترس افراد بیمار از مراجعه به بیمارستان و مراکز درمانی است. یعنی فرد در لحظات بحرانی و حاد به مراکز درمانی مراجعه میکند.
لاری ادامه داد: در ابتدای شیوع کرونا و افزایش بار بیماران در بیمارستانها که فشار کار را چند برابر و تختهای خالی را محدود و ارایه خدمات را کمی کند کرده بود، از مردم خواستیم که در صورتی که علایم بیماری خفیفی دارند تا آنجا که میشود با مراقبت در منزل دوران قرنطینه را پشت سر بگذرانند اما اکنون باید به موقع مراجعه صورت بگیرد زیرا باید مراقب باشیم تعداد فوتیها را کم کنیم.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با بیان اینکه هر چه آمار مرگ و میر ناشی از کرونا کم شود، موفقیت بیشتری حاصل شده است، افزود: باید بتوانیم افراد مسن و دارای بیماریهای زمینهای را تحت مراقبت داشته باشیم تا در زمان خود به مراکز درمانی مراجعه کنند. استان خراسان شمالی جمعیت روستایی قابل توجهی دارد اما با این وجود جمعیت روستایی شما آن گونه که در دیگر شهرها مشاهده شده است درگیر بیماری نبودند که نشان از مدیریت خوب شما را دارد.
او تصریح کرد: سپاه در حرکتی خوب، هدف گذاری کرده است که زنان را به عنوان محور خانواده آموزش دهد. به واقع زمانی که خانمی به همه تذکر میدهد که اصول چیست، خیلی از مشکلات قابل حل است. بر این اساس سپاه در کنار بسیج، آموزشهای بسیار خوبی را برای زنان اجرایی کردند که این بسیار تاثیر گذار است. با توجه به بازدیدهای انجام شده بسیار شاد شدیم که در استان خراسان شمالی، این طرح با همدلی در حال انجام است و ممکن است شما خودتان متوجه داشتههای بسیار خوبی که به دست آوردید، نباشند.
سخنگی وزارت بهداشت در بخش دیگری از صحبتهای خود به اهمیت انجام برنامههای فرهنگی در معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت اشاره کرد و گفت: ما در این مدت تلاش کردیم از مسائل رفاهی و فرهنگی دانشجویان خود غافل نباشیم. ۳۰ درصد دانشجویان ما در دانشگاهها در همین دوران به عنوان اینترن، دستیار و کاروز حضور داشتهاند. در حوزه فرهنگی نیز در بستر فضای مجازی جشنوارههای ما در حال انجام است از جمله "سیمرغ"، جشنوارههای ورزشی" که به شکل "باشگاه ورزشی" راه افتاده است و تیتر دوازده که در بستر مجازی در حال انجام است و اکنون هم میزبان جشنواره ملی قرآن هستیم.
در ادامه مهندس بهروز رحیمی رییس صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت و عضو ناظر اجرای طرح شهید حاج قاسم سلیمانی با ابراز خشنودی از حضور در جمع صمیمی مدیران خراسان شمالی، فت: خراسان شمالی استانی با مؤلفههای خاص خودش، دارای مردمی مؤمن و انقلابی است به طوری که برخی از مناطق آن بیشترین شهید را نسبت به میانگین جمعیت دارد و در این استان با عنوان دارالشهدا شناخته میشوند.
وی با بیان اینکه قومیتها با بیشترین آرامش در این استان در حال زندگی هستند، گفت: دغدغه اصلی استاندار استان خراسان شمالی در حوزه دانشجویی برای ما بسیار بااهمیت است و تکلیف بیشتری بر گردن من نهاده است. در خصوص طرح شهید سلیمانی باید گفت این طرح واجب شرعی است و هر فردی هر کاری از دستش بر میآید باید برای این طرح انجام دهد. از طرفی نام گذاری این طرح به نام شهید سردار سلیمانی که برای تکتک ما مایه آبرو و عزت است و مسؤولیت ما را بیشتر میکند.
رحیمی در ادامه اظهار داشت: تمام کارهایی که انجام میدهیم از یک بسته غذایی خیلی کم تا مراقبت درمانی، بسیار با اهمیت است و «کمهای با برکتی» است که در کنار هم «رزمایش مهربانی» مد نظر رهبری را رقم خواهد زد؛ نباید منتظر اتفاق خاص و معجزه از آسمانها باشیم.
این مقام مسؤول در مورد احتمال عادی انگاری بیماری کووید ۱۹ در صورت بازگشاییها نیز گفت: بر اساس فرمایش سخنگوی وزارت بهداشت، محدودیتها در مناطق قرمز و نارنجی همچنان اعمال میشود و بازگشایی ها در مناطق زرد و آبی و برای تسهیل زندگی مردم و کاهش مسائل اقتصادی است اما به واقع خیلی بر روی رنگها نباید سیاستهای خود را مشخص کرد. عادی انگاری شرایط سم بزرگی است که بار دیگر کشور را دچار بحران خواهد کرد؛ هیچ چیز عادی نشده و احتمال بازگشت به شرایط سخت در صورت عدم رعایت دستورالعملها وجود دارد.
قبل از برگزاری نشست سخنگوی وزارت بهداشت و تیم همراه با استاندار خراسان شمالی و با حضور اعضای ستاد مقابله با کرونای استان، لاری از مرکز بهداشت باقرخان شهرستان بجنورد بازدید کرد و بر چگونگی شناسایی بیماران مبتلا به ویروس کرونا براساس مراحل مختلف طرح شهید قاسم سلیمانی از جمله حمایت، نظارت و مراقبت قرار گرفت.
معاون فرهنگی ودانشجویی وزیر بهداشت در جریان این بازدید، طی تماس با چند بیمار قطعی مبتلا به کرونا، میزان رضایت آنها را از روند رسیدگی به درمان این بیماران جویا شد. در یکی از این تماسها فرد مبتلا بی احتیاطی مافوق خود در فضای کار را دلیل بر ابتلای خود دانست که سخنگوی وزارت بهداشت قول پیگیری این موضوع را داد.
سخنگوی وزارت بهداشت در ادامه این سفر از پایگاه بسیج امام موسی (ع) بازدید کرد و بس از دریافت گزارش این مرکز، برنامههای حمایتی بسیج و سپاه شهرستان بجنورد را مورد تقدیر قرار داد و بر حرکت همه جانبه در این مسیر توسط این دو نهاد تاکید کرد.
لاری در بازدید از بیمارستان امام علی (ع) شهرستان بجنورد به عنوان یکی از بیمارستانهای درمان بیماران کرونایی، بر چگونگی اجرای دقیق تست PCR و همچنین نظارت بیشتر و بررسی کامل مراحل شناسایی درمان وترخیص بیماران کرونایی، تاکید کرد.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در حاشیه بازدید خود از استان خراسان شمالی، زمین چمن مصنوعی اداره تربیت بدنی دانشگاه علوم پزشکی بجنورد را افتتاح کرد و ساخت این مجموعه را اتفاقی مبارک وخوشایند برای دانشجویان دانست.
این زمین چمن در متراز ۱۲۰۰ مترمربع به مبلغ ۷۵۰ میلیون تومان طی سه ماه ساخته شده و به بهره برداری رسیده است.
سخنگوی وزارت بهداشت در پایان این سفر در گفتوگو با خبرنگار اعزامی مفدا بیان داشت: به لطف خدا شرایط در دو شهرستان بجنورد و اسفراین در اجرای طرح شهید حاج قاسم سلیمانی به صورت منسجم و با برنامه ریزی در حال انجام است.
وی ادامه داد: ارتباط بسیار خوبی میان سپاه، بسیج، هلال احمر و ستاد مبارزه با کرونا در این دو شهرستان وجود دارد که بر شکل گیری این موفقیت دامن زده و از این بابت خداوند را شکر گزاریم و امیدواریم دیگر نهادها نیز برای اجرای هر چه بهتر این طرح که در کنترل شیوع کرونا بسیار تاثیر گذار است، وارد میدان شوند.
لاری در پایان با ابراز امیدواری از اینکه مردم همچنان دستورالعملها را رعایت کنند، تصریح کرد: کرونا بیماری پیچیدهای است و مردم نباید به محض رسیدن به شرایطی بهتر از قبل دستورالعملها را ساده بگیرند بلکه با جدیت باید مراقب خود و خانواده خود باشند تا انشاءالله از این مرحله عبور کنیم./انتهای پیام
کدخبرنگار:۱۰۶۳۰
ارسال نظر