به گزارش مفدا، دکتر حسام الدین علامه مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت روز گذشته دوم آبان ماه در سفری یک روزه به استان سیستان و بلوچستان با مسئولان دانشگاه علوم پزشکی زاهدان، نماینده ولی فقیه در این استان و دانشجویان فعال فرهنگی دیدار و با حضور در یادمان شهدای گمنام، به مقام والای شهدا ادای احترام کرد.
علامه در جلسه شورای فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان که با حضور اعضای شورای فرهنگی دانشگاه برگزار شد، با اشاره به اینکه اهمیت مسائل فرهنگی در دانشگاهها کمتر از اهمیت کسب علم و دانش نیست، خاطر نشان کرد: مسائل علمی و فرهنگی را باید به صورت همزمان پیش ببریم تا نگرشها تغییر یابد و به بهبود فضای علمی و فرهنگی کشور کمک کند.
وی همچنین با تاکید بر اینکه راهحلهای مختلفی برای مسائل فرهنگی وجود دارد، تصریح کرد: برای مسائل فرهنگی، باید راهحلهای مختلف بررسی شوند تا با در نظر گرفتن شرایط بتوانیم بهترین مسیر برای نیل به اهداف انتخاب کنیم.
دکتر محمودرضا میری رئیس دانشگاه علوم پزشکی زاهدان نیز در این جلسه با اشاره به پهناوری و گستردگی استان سیستان و بلوچستان و اهمیت ارائه خدمات سلامت، گفت: دانشگاههای علوم پزشکی بستر توسعه علم و توسعه خدمات سلامت در کشور هستند و از این جهت اهمیت ویژهای دارند.
وی همچنین اظهار داشت: گستردگی دانشگاههای علوم پزشکی در سطح کشور و ارتقاء خدمات سلامت از نعمات انقلاب شکوهمند اسلامی است و این دانشگاهها در کنار توسعه شاخصهای مرتبط با سلامت، در حوزههای فرهنگی و دانشجوئی نیز فعال هستند.
سرانه فرهنگی اصلیترین دغدغه دانشجویان
مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت همچنین در نشستی ۵ ساعته با دبیران کانونها و تشکلهای اسلامی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان دیدار و گفتگو کرد. از میان ۲۰ نفر دانشجوی حاضر در این جلسه، ۱۴ نفر صحبت کردند و ضمن ارائه گزارشی از فعالیتهای یک ساله خود، از تلاشها، برنامهها، کمبودها و مشکلاتشان گفتند.
مشکلات فعالیت فرهنگی در دانشگاهها، کمبود بودجه و مساله سرانه فرهنگی دانشگاه و دغدغههای فرهنگی دانشجویان از مهمترین مسائل مطرح شده از سوی دانشجویان در این جلسه بود.
علامه در این جلسه، سیاستگذاریهای فرهنگی اداره کل فرهنگی وزارت بهداشت را تشریح کرد و گفت: مسائل مختلفی در اداره کل فرهنگی با حساسیتهای متفاوت مورد بررسی و پیگیری قرار میگیرند.
وی همچنین با تاکید بر اهمیت فضای باز فرهنگی در دانشگاهها اظهار داشت: فعالیتهای فرهنگی در دانشگاهها باید فراگیر باشد به بیان دیگر اینکه شامل همه دانشجویان شود و به خصوص دانشجویان قشر خاکستری را نیز در بربگیرد. از این جهت لازم است که فعالیتهای فرهنگی در دانشگاهها به نحوی طراحی و اجرا شوند که با ذائقه و نیاز این بخش از دانشجویان نیز همخوانی داشته باشد.
مدیر کل فرهنگی وزارت بهداشت همچنین در پاسخ به مسائل مطرح شده از سوی دانشجویان، با اشاره به جدا شدن بودجه فرهنگی از بودجه رفاهی، خاطر نشان کرد: دانشگاهها باید مدیریت بودجه را جدی بگیرند، سرانه فرهنگی هر دانشجو ۷۰۰ هزار تومان است و هر دانشگاه با توجه به نیازهای آموزشی، پژوهشی، رفاهی و فرهنگی این مبلغ را کاهش یا افزایش میدهد.
ارسال نظر