چهارشنبه ۱۶ اسفند ۱۳۹۶ - ۱۵:۴۹

مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت در همایش رؤسا و کارشناسان ادارات تغذیه دانشگاه‌های علوم پزشکی

باید به سمت صنعتی سازی طبخ غذا در فضاهای دانشگاهی حرکت کنیم

نشست ادارات تغذیه

مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت در همایش رؤسا و کارشناسان ادارات تغذیه دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور گفت: باید به سمت صنعتی سازی طبخ غذا حرکت کنیم.

مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت در همایش رؤسا و کارشناسان ادارات تغذیه دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور گفت: باید به سمت صنعتی سازی طبخ غذا حرکت کنیم.

به گزارش مفدا، مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت  روز یکشنبه ۱۳ اسفند ماه در همایش رؤسا و کارشناسان ادارات تغذیه دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور در محل صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت با اشاره به اینکه باید به سمت صنعتی سازی طبخ غذا حرکت کنیم، اظهار  کرد: در حوزه تغذیه، بنا داریم که وضعیت موجود در سطح دانشگاه‌های علوم پزشکی  را در دو بخش سخت افزاری و نرم افزاری  جهت نیل به استانداردهای لازم، ارتقا دهیم.

وی خاطرنشان کرد: در بخش سخت افزاری صنعتی سازی آشپزخانه ها از برنامه های مهم اداره کل دانشجویی است که می‌تواند نقش بسیار مهمی در ارتقاء کیفیت تغذیه دانشجویی داشته باشد و افزایش رضایتمندی دانشجویان را در پی داشته باشد به همین جهت صنعتی سازی آشپزخانه‌ها در برنامه عملیاتی سالجاری و سال آینده  دانشگاه ها منظور شده است.

دکتر عطوف افزود: در بخش نرم افزاری ارتقاء  و به روز رسانی سطح دانش و افزایش مهارت‌های لازم برای روسای ادارات تغذیه و کارشناسان مربوطه  با اجرای برنامه‌ها و کارگاه‌های  آموزشی ملی و منطقه‌ای، تشکیل کارگروه تخصصی تغذیه با حضور برخی روسای مجرب ادارات تغذیه دانشجویی دانشگاه ها و اساتید تغذیه، اصلاح  فرآیندها و بازنگری آیین نامه‌ها، اعتبار سنجی دوسالانه غذاخوری ها و زمینه سازی برای تبادل نظر مستمر دست اندرکاران حوزه تغذیه دانشجویی در فضای مجازی از مهم ترین برنامه های اداره کل دانشجویی است.

همچنین افسانه صادقی رئیس اداره رفاهی و امور خوابگاه‌های وزارت بهداشت گفت: یکی از محورهای اصلی خدمات رسانی به دانشجویان تامین و حفظ سلامت و بهداشت غذای دانشجویان و نظارت بر عملکرد دانشگاه‌های علوم پزشکی کشور به عنوان نهاد مسئول در امر تهیه، توزیع و عرضه غذا به دانشجویان است.

وی خاطرنشان کرد: اداره رفاهی به منظور رسیدن به این امر به تدوین و ابلاغ شاخص‌های اعتبارسنجی آشپزخانه‌ها و سالن‌های غذاخوری دانشجویی با هدف بررسی وضعیت موجود و رتبه‌ندی آشپزخانه و سالن‌های غذاخوری دانشجویی و در نهایت ارتقا از وضعیت موجود به استانداردهای مطلوب در این حوزه اقدام کرد.

صادقی افزود: این طرح در قالب ۱۵ شاخص با موضوع تجهیزات، سرانه فضای فیزیکی و واحدهای غذایی ارایه شده به دانشجویان تهیه و پس از برگزاری جلسه آموزشی توجیهی و تشکل تیم ارزیاب با حضور مدیران دانشجویی مناطق دهگانه و ۲۶ کارشناس بر اساس شاخص‌های مذکور و شروع تحقیقات میدانی ارزیابی آشپزخانه و سالن‌های غذاخوری دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی به مدت ۸۴ روز از اوایل اسفند ۹۵ تا اواخر اردیبهشت ۹۶ صورت پذیرفت که نتایج حاصل از آن ارایه شد.

رئیس اداره رفاهی و امور خوابگاه‌های اداره کل دانشجویی وزارت بهداشت یادآور شد: در جدول تحلیل نهایی اعتبار سنجی آشپزخانه‌ها وسالن‌های غذاخوری دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی (جدول شماره یک) نتایج نهایی اعتبار سنجی گزارش داده شده است.

وی گفت: باتوجه به اینکه حد مطلوب نمره اعتبارسنجی آشپزخانه‌ها و سالن‌های غذاخوری دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی ۴۰۰ است، دانشگاه‌هایی که بین ۳۰۰ تا ۴۰۰ نمره کسب کرده‌اند، عالی، دانشگاه‌هایی که بین ۲۰۰ تا ۳۰۰ نمره کسب کرده‌اند خوب، دانشگاه‌هایی که بین ۱۰۰ تا ۲۰۰ نمره کسب کرده‌اند متوسط  و دانشگاه‌هایی که کمتر از ۱۰۰ نمره کسب کرده‌اند، ضعیف محسوب می شوند.

صادقی افزود: همچنین در جداول جداگانه‌ای که توسط  امور رفاهی اداره کل دانشجویی وزارت بهداشت تهیه شده است، گزارش تفکیکی شاخص‌های اعتبارسنجی آشپزخانه‌ها و سالن‌های غذاخوری دانشجویی دانشگاه‌های علوم پزشکی به همراه نمودار گزارش داده شده است.

وی ادامه داد: براساس مجموع نمرات شاخص‌های اعتبارسنجی سالن‌های غذاخوری و آشپزخانه‌های دانشجویی، ۳۲/۱۵درصد دانشگاه‌های علوم پزشکی در وضعیت عالی، ۵۸/۹۳درصد دانشگاه‌های علوم پزشکی در وضعیت خوب، ۷/۱۴درصد دانشگاه‌های علوم پزشکی در حد متوسط و ۱/۷۸درصد دانشگاه‌های علوم پزشکی در وضعیت ضعیف قرار دارند.

صادقی خاطرنشان کرد: همچنین بر اساس شاخص سرانه فضای غذاخوری دانشجویی، ۷۴/۵۵درصد دانشگاه‌های علوم پزشکی در وضعیت عالی، ۵/۴۵درصد دانشگاه‌های علوم پزشکی در وضعیت خوب، ۷/۲۷درصد دانشگاه‌های علوم پزشکی در حد متوسط و ۱۲/۷۳درصد دانشگاه‌های علوم پزشکی در وضعیت ضعیف قرار دارند.

ارسال نظر

    • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
    • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
شما در حال ارسال پاسخ به نظر « » می‌باشید.