دکتر محمد مهدی بحرالعلوم در گفتوگو با مفدا، در حاشیه برگزاری چهارمین همایش فعالان قرآن و عترت دانشگاههای علوم پزشکی در دانشگاه شهید بهشتی در خصوص اهداف برگزاری این دوره در چهارمین بخش خود، گفت: مرکز قرآن و عترت در طول سال برنامه های قرآنی متفاوتی را برای خود را تعریف کرده که یکی از این برنامهها هر ساله به خود دانشجویان قرآنی که مجمع قرآن و عترت دانشگاههای علوم پزشکی را در اختیار دارند واگذار میشود تا با این کار در حقیقت این خود دانشجویان باشند که برنامه را به صورت کامل اجرا میکنند.
وی هدف از این کار را کسب تجربه و هویت در میان فعالین دانشجویی در حیطه قرآن دانست و ابراز داشت: هدف از این کار کسب هویت برای دانشجویان و تبدیل شدن این افراد به نیروهای توانا در اجرا میباشد تا با کسب تجربه بتوانند در آینده که در ردههای مهم و مختلف اجرایی، بهداشتی و درمانی به خدمت گرفته شدند از تجربه نشستها و فعالیتهای قرآنی در دوران دانشجویی استفاده کنند. بر همین اساس برای چهارمین سال همایش بزرگ فعالین قرآن و عترت دانشگاههای علوم پزشکی را به دانشجویان سپردهایم و اطمینان داریم زمانی که کاری به دانشجو سپرده شود بهترین نتیجه را خواهد داد.
قائم مقام دبیر ستاد اقامه نماز وزارت بهداشت با تاکید بر این نکته که البته هدف ما از این شیوه برگزاری تنها کسب تجربه نیست و در کنار این همایش از برگزاری کارگاههای مناسب با حضور اساتید مجرب نیز بهرهمند میشویم، خاطر نشان کرد: در این کارگاههها تلاش داریم تا با حضور دانشجویان قرآنی از سراسر کشور به دنبال ارتقای فهم و درک این عزیزان از فعالیتهای قرآنی باشیم تا این روند به نحوه برنامهریزی هر چه بهتر این دانشجویان در فعالیتهای قرآنی در دانشگاههایشان کمک کند.
بحر العلوم با بیان اینکه هدف کلی و نهایی ما ارتقای فعالیتهای قرآنی در دانشگاههای علوم پزشکی است، ابراز داشت: تلاش داریم تا فعالیتهای قرآنی در سراسر دانشگاههای علوم پزشکی ارتقای کمی و کیفی پیدا کند و فکر میکنم که در بستر دانشجویی قطعا این اتفاق خواهد افتاد، زیرا در میان جامعه مخاطب ما؛ مهمترین گروه دانشجویان هستند که در سنین رشد قرار داشته و آینده داران و آینده سازان کشور خواهند بود.
رییس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت در پاسخ به این سؤال که برنامههای شما در سال جدید در حوزه قرآن و عترت چه خواهد بود؟ اظهار داشت: در مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت برنامههای قرآنی را به صورت پنج ساله تعریف کردهایم که براساس این زمان بندی سال ۹۷ سال سوم و سال پیش رو یعنی ۹۸ سال چهارم این برنامه خواهد بود. استخوان بندی این برنامه پنج ساله واحد است اما در هر سال بازنگری بر روی این برنامه صورت خواهد گرفت. با توجه به این که مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت فعالیتهای ستاد اقامه نماز و شورای امر به معروف را نیز عهده دار شده است و از این پس جریان جدیدی را خواهیم داشت؛ تلاش داریم تا انشاءالله لطافت و ظرافت بیشتری به برنامهها داده و همچنین نشاط بهتری در این برنامهها دیده شود.
وی با بیان این که در حال حاضر در حال تدوین برنامه سال ۹۸ هستیم، یادآور شد: مطمئن هستیم برای تدوین این برنامه از همایشهای اینچنینی که در حال برگزاری است ایدههای خوبی را خواهیم گرفت و در صورتی که نیاز به بازنگری دیده شود این روند را خواهیم داشت.
بحر العلوم در پاسخ به این سؤال که جایگاه قرآن و عترت را در دانشگاههای علوم پزشکی در سالی که گذشت چگونه ارزیابی میکنید؟ گفت: در مجموع وضعیت قرآنی دانشگاههای علوم پزشکی سراسر کشور نسبت به گذشته در شرایط بهتری قرار دارد، اما نسبت به وضعیت مطلوب و آن چیزی که باید باشیم راه بسیاری پیش روی ما است. بر همین اساس تلاش میکنیم تا در میان خانواده دانشگاهیان علوم پزشکی کسی نباشد که از فعالیتهای قرانی اطلاعی نداشته باشد و حتی در این مسیر بی انگیره باشد. ما به دنبال جذب حداکثری هستیم و هدف داریم تا حداقل کاری کنیم که همه تا حد نیاز خود با فعالیتهای قرآنی ارتباط داشته باشند.
رییس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت در پایان در پاسخ به این سؤال که فعالیتهای قرآنی شما در زندگی شخصی تا چه اندازه پررنگ است؟ بیان داشت: من در زمینه حفظ قرآن و مفاهیم قرآن کار کردهام و تحصیلات خود را در همین زمینه در دانشگاه علوم و قرآن و حدیث گذراندم و در کنار کار اداری به تدریس و داوری کار قرآن نیز میپردازم و البته در صداو سیما نیز حضور و فعالیت دارم. من به دانشجویان عزیز فعال قرآنی توصیه میکنم قرآن را در رفتار مانند ما نبینند بلکه خودشان مستقیم با قرآن ارتباط بگیرند و خیلی متتظر دیگری نباشند، زیرا قرآن با تبیینی از سوی ائمه و معصومین علیهم السلام با همه مستقیم سخن گفته است و میتوان با قرآن مستقیما ارتباط خوبی برقرار کرد.
ارسال نظر