ریشه اصلی اعتماد به نفس، در اشرف مخلوقات بودن است؛ کمی بیندیشید؛ یک اثر انگشت فقط مانند شما در این دنیا وجود دارد، یک نفر در دنیا وجود دارد که مانند شما رفتار میکند، باید به خاطر این موهبت به خود بالید! خداوند از روح خودش در وجود انسان دمیده و این مایه افتخار است.
اعتماد به نفس، فقط نامش اعتماد به نفس است! شما باید ابتدا اعتماد به خدا داشته باشید و مطمئن باشید که خود او کمک خواهد کرد تا بهترین اتفاقات برایتان رقم بخورد.
چرا اعتماد به نفس مهم است؟
موفقیت در زندگی حرفهای به ماهیت کار و چگونگی انجام آن بستگی دارد. آنچه انجام میشود مهارت فنی و چگونگی آنچه انجام داده میشود عملکرد اعتمادبهنفس است.
یکی از مهمترین جنبهها، درجه نفوذ و کیفیت رهبری است، تأثیری که شما بر خروجی کار خود دارید، کنترلی که بر سازمان اعمال میکنید و تأثیری که بر شرکای خویش میگذارید، همه نیازمند اعتمادبهنفس واقعی است؛ مهارت مبتنی بر اعتمادبهنفس همان نکتهای است که تکنیسینها را از مدیران، کارمندان را از رهبران و صنعتگران را از هنرمندان جدا میسازد.
راه کار:
باید بدانید که اعتماد به نفس کیفیتی است که نمیشود آن را نادیده گرفت، بیش از آنکه اعتماد به نفس ویژگی ایستایی باشد، تجربهای پویاست و برای کسب آن نیاز به تمرین است، در اینجا تعدادی از نکات کاربردی گردآوری شده است که خواندن آنها خالی از لطف نیست.
تجربه:
افرادی که اعتماد به نفس ضعیفی دارند، نمیتوانند به خود و موفقیت خود باور داشته باشند، کمتر به عمل می پردازند و در محدود دفعاتی که دست به عمل میزنند با شکست روبرو میشوند؛ نکتهای که این افراد در شکستهای خود در نظر نمیگیرند نقش مهم و اساسی تجربه است؛ افراد موفق، در شکست خوردنهای خود نکات ریز و مهمی را میآموزند که به موفقیت نهایی آنها منجر میگردد.
به پیروزیهای کوچکتان اهمیت دهید:
فراموش نکنید که اعتماد به نفس تاثیرات مستقیمی از ناخودآگاه دریافت میکند، بنابراین پیروزیهای کوچک و اتفاقات کوچک؛ در مقولۀ انتزاعی اعتماد به نفس میتوانند شدیدا مورد اهمیت قرار گیرند، همچنین توجه به پیروزیهای کوچک در افراد نوعی حس رقابت طلبی را رشد میدهد.
ورزش:
ورزش جدا از اینکه میتواند اندام متناسبی به شما دهد و شما را تا حد زیادی از دیگران متمایز کند؛ به دلیل منظم کردن ریتم قلب و تنفس، هوشیاری و سرعت عکس العمل را افزایش میدهد. سرعت عکس العمل در روابط انسانی، موجب پیروزیهای بیشتر و در نتیجه اعتماد به نفس بالاتر خواهدشد.
تقویت ارتباطات غیرکلامی:
اعتماد به نفس بیشتر از طریق بدن ابراز و بیان میشود. ازآنجاکه این سرنخها غیرکلامی هستند، با عبور از مراکز زبان فکری در مغز، افراد دیگر آن را سریع دریافت میکنند.
کلام آهنگین:
در بحث اعتماد به نفس، صدا قدرتمندترین عضو است که تنها شامل کیفیت فیزیکی صدا نمیشود، بلکه گام صدا، بیان، نحوه و حجم صدا را نیز دربرمیگیرد و احساس درونی خودمان را بیان و تقویت میکند.
لحن مناسب:
فراموش نکنید در هر موقعیت لازم است از نوع مناسبی از لحن و گفتار بهره برد. هیچکس از یک نوع گفتار برای یک پیرمرد و یک کودک استفاده نمیکند، برای تقویت مهارت لحن مناسب ابتدا به تمرین گوش کردن و سپس مزه مزه کردن گفتار بپردازید، در این بین نکات مهمی مثل قاطعانه بودن به جای تهاجمی؛ محکم اما مودب بودن را فراموش نکنید.
شمرده و صریح سخن گفتن:
شیوه ادای کلمات نشانه عملکرد اعتمادبهنفس است، برای افزایش اعتماد به نفس در مکالمه، باید حتما شمرده و صریح کلمات بیان شوند، بدین طریق اعتماد به نفس خود را میتوان به اطرافیان القا کرد، همچنین به بدن میآموزیم زمانی که صحبت میکند بیشتر به خود اعتماد داشته باشد.
گردآورنده: سارا آقایی / مفدا لرستان
ارسال نظر