مسابقات رشته حفظ بخش آوایی سی و پنجمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان سراسر کشور در بخش برادران طی چهار روز در رشتههای حفظ ۵ جزء، حفظ ۱۰ جزء، حفظ ۲۰ جزء و حفظ کل قرآن کریم برگزار شد. به همین بهانه با دو تن از داوران این جشنواره به گفتگو پرداختیم.
استاد علی اکبر ملکشاهی از داوران برجسته بین المللی قرآن کریم در حاشیه برگزاری مسابقات رشته حفظ از بخش آوایی سیوپنجمین جشنواره ملی قرآن و عترت دانشجویان سراسر کشور در گفتوگو با مفدا، گفت: آنچه موجب شد که من با قرآن مانوس شده و ارتباط عمیقی با این کتاب الهی و آسمانی داشته باشم علقهای بود که میان من و قرآن کریم از همان دوران نوجوانی و جوانی شکل گرفت و ۲۸ سال من را همراهی کرد.
وی با بیان اینکه در این دوره از مسابقات داوری آزمون "لحن" را بر عهده دارم، خاطر نشان کرد: در این دوره از مسابقات متسابقین به خوبی کار خود را آغاز کردند؛ البته در رشته حفظ ۵ جزء، بودند تعدادی از شرکت کنندگان که انصراف خود را اعلام کردند اما در ادامه و در رشتههای حفظ ۱۰ جزء، ۲۰ جزء و حفظ کل قرآن کریم، مسابقات در سطح بالایی از رقابت قرار داشت و متسابقین از خود تواناییهای بهتری را به نمایش گذاشتند.
این داور بینالمللی قرآن کریم در خصوص شاخصههای اجرای صحیح آزمون لحن در مسابقات قرآنی، ابراز داشت: لحن به معنای ارایه سالم تلاوت قرآن کریم است، یعنی ارائه تلاوتی با عیار بالا که شامل بخشهایی از جمله تکیههای مناسب، تنظیم مناسب، استفاده درست از نغمات متناسب با فرازهایی که ارایه میشود و ارایه تحریرات مناسب است، که در مجموع ۳۰ نمره برای شرکت کننده در بر خواهد داشت.
این استاد فعال در حوزه قرآن کریم در ادامه در خصوص ارتباط میان قرآن و دانشجویان علوم پزشکی در پیشبرد اهداف خود خصوصاً در رشتههای تخصصی، بیان داشت: دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی با سلامت روح و جسم بیماران خود سر و کار دارند و چه بهتر است ارتباط خود با قرآن را به حدی برسانند که بتوانند در روند تخصصی امور علمی و درسی خود این تاثیر را مشاهده و از نظر معنوی به پیشرفت قابل توجهی دست پیدا کنند.
ملکشاهی در پایان، تصریح کرد: دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی رسالت سنگین سلامت فیزیکی و روحی جامعه را بر عهده دارند و در این مسیر با اهمیت در حال خدمت هستند، این عزیزان میتوانند با ایجاد انس قلبی با قرآن کریم بر سختیهای این کار فائق آیند. به عقیده من رشتههایی که با علوم پزشکی و علم بی نظیر خداوند سر و کار دارند بیش از دیگر رشتهها میتوانند عظمت خداوند را در آناتومی بدن انسان و پیچیدگیهای خلقت بینظیر خداوند درک کنند و قرآن میتواند در این مسیر نقش هدایت کننده را بازی کند.
در ادامه حسن ربیعیان به عنوان قاری، داور و استاد بین المللی قرآن کریم با بیان اینکه شروع فعالیتهای قرآنی من به جهت فضای قرآنی که در منزل پدریام وجود داشت از سنین ۱۱ سالگی کلید خورد، خاطرنشان کرد: من در سن ۱۵ سالگی در مسابقات قرآنی شرکت کردم و وارد عرصه حرفهای قرآن شدم. در ادامه موفق به کسب رتبههای اول در استان تهران و کسب مقام اول در سه دوره مسابقات بین المللی کشورهای هندوستان، بنگلادش و ایران شدم.
این فعال قرآنی، با بیان اینکه در این دوره از مسابقات قرآنی دانشجویان داوری آزمون "صوت" را بر عهده دارم، بیان داشت: در این حوزه اگر دانشجویان علاقمند باشند که چگونه میتوانند ۲۰ نمره کامل را کسب کنند باید بدانند در حوزه صوت داشتن طنین، شخصیت صدا و زیبایی و اثرگذاری صدا دارای اهمیت است.
وی اضافه کرد: برای پردازش و اثرگذاری صدا در قرائت قرآن نیاز به طنین و انعطاف صدا وجود دارد به نحوی که صدا بتواند از پردهای به پرده دیگر بدون تکلف و فشار منتقل شود. این توانایی در خواندن نتهای موسیقی نیز مورد توجه است.
ربیعیان با بیان اینکه آمد و رفت روی نتها را به نوعی تحریر میگویند، گفت: تحریر از ویژگی خاص افراد در صدا است به واقع داشتن صوت مناسب یک توانایی ژنتیکی است که صدای برخی افراد را در ارائه اثرگذارتر میکند، به شکلی که این افراد با حفظ ویژگیهای خاص صدا میتوانند هم در طول و هم در مساحت صدا به خوبی عمل کنند و انعطاف و تحریر را نیز داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه حفظ ویژگیهای صدا امری است که باید فرد با تمرین و تجربه آن را به دست آورد، بیان داشت: گاه فرد صدای خوبی دارد اما به دلیل تجربه کم و نداشتن فن ارائه صدا نمیتواند کار خود را به خوبی عرضه کند. به هر حال شرکت کنندگان در مسابقات قرآنی باید برای کسب ۲۰ نمره آزمون صوت، تمرین و دقت لازم را داشته باشند. در این دوره از مسابقات برخی شرکت کنندگان نمره ۱۶ به بالا را کسب کردند که تقریباً این افراد میتوانند در آینده دارای توانایی افراد حرفهای شوند.
این فعال قرآنی با بیان اینکه نفس برگزاری مسابقات قرآنی از سوی وزارت بهداشت در شرایط کرونایی بسیار قابل توجه و قابل تقدیر است، خاطرنشان کرد: باید عزیزانی که در حوزه قرآن فعال هستند در صحنه محک مسابقات ملی، کشوری و بین المللی قرار بگیرند تا بتوانند توانایی خود را توسعه دهند، با شرکت در مسابقات مختلف، متسابقین میتوانند توانایی خود را توسعه دهند.
این استاد فعال در حوزه قرآنی در پایان در خصوص اهمیت ارتباط میان دانشجویان علوم پزشکی با قرآن کریم با بیان اینکه در قرآن آمده است "الله نور السماوات و الارض" تصریح کرد: خداوند نور است و این نور در قرآن کریم که کلام الهی است وجود دارد. دانشجویان دانشگاههای علوم پزشکی کشور که امر مهم بهداشت و سلامت جسم و روح مردم را بر عهده دارند میتوانند با قرآن کریم که سراسر نور و حقیقت است ارتباط برقرار کنند تا از طریق رشد معنویت در درون خود بتوانند در حوزه تخصص خود نیز به رشد و تعالی دست یابند./انتهای پیام
کدخبرنگار:۱۰۳۳۰
ارسال نظر