گیسو رنجبر، دانشجوی رشته پزشکی و دبیر انجمن دانشجویان پزشکی اردبیل در مصاحبه اختصاصی با خبرنگار مفدا اردبیل، به سوالات مطرح شده پیرامون فعالیت و نقش انجمنهای علمی پاسخ داده است؛ این مصاحبه را در ادامه میخوانیم.
مفدا: خودتان رو معرفی کنید؟
گیسو رنجبر، دانشجوی رشته پزشکی هستم؛ انجمن علمی دانشجویان پزشکی اردبیل یا ایمسا اردبیل، عضو ایمسا ایران و در نهایت فدراسیون جهانی دانشجویان پزشکی (IFMSA) است؛ ایمسا بزرگترین انجمن علمی دانشجویی کشور است که در بیش از ۳۵ دانشگاه کشور حضور داشته و به واسطه همکاری با فدراسیون جهانی دانشجویان پزشکی (IFMSA) با ۱۳۳ انجمن دانشجویی پزشکی در ۵ قاره دنیا در ارتباط میباشد.
ما در انجمن علمی دانشجویان پزشکی ایران، پروژههایی رو طراحی میکنیم تا پزشکان آینده برای پذیرش نقشهای خودشان در سلامت جامعه آماده تر شوند.
مفدا: از مهم ترین وظایف و فعالیتهای انجمن علمی ایمسا اردبیل توضیح داده و بفرمائید به نظر شما نسبت به سایر دانشگاهها چقدر فعال است؟
ساختار انجمن ایمسا شامل ۴ کمیته است که هر کدام از این کمیتهها، فعالیتهای حوزه مربوط به خود را انجام میدهند؛ کمیته اسکومی یا آموزش پزشکی SCOME، برای شکوفایی حداکثر توانایی ها به منظور کسب آموزش بهتر و کشف استعدادها است؛ کمیته اسکوف یا سلامت عمومی SCOPH، به عنوان تأمین کنندگان سلامت جامعه در آینده، دانش و تواناییها را برای ساختن جامعه سالمتر ارتقاء میدهد.
کمیته اسکورا یا بهداشت باروری و ایدز SCORA، در جهت رسیدن به جامعهای که هر فرد، به طور مساوی و به دور از هر گونه شرم و تبعیض، توانایی اعمال حقوق سلامت جنسی و باروری خودش رو داشته باشه، تلاش میکند؛ کمیته صلح و حقوق تخصصی(حقوق پزشک و بیمار) یا اسکورپ SCORP، با حقوق پزشک و بیمار آشنا میشویم و به عنوان دانشجویان پزشکی و کارکنان نظام سلامت برای کمک به بیماران متحد و برای دنیایی پر از صلح و دوستی تلاش کنیم.
انجمن علمی ایمسا اردبیل با اینکه فقط ۳ ماه از زمان تاسیس آن میگذرد، اما خیلی فعال و با انگیزه بوده و این ادعا رو تعداد برنامههای برگزار شده و نتیجه آنها ثابت میکند؛ اتفاق خوبی که اخیرا به خاطر فعالیتها و تلاشهای چند ماهه اعضای انجمن رخ داد این بود که به عنوان مشاور رئیس دانشکده پزشکی و پیراپزشکی، انتخاب شدیم.
مفدا: وضعیت انجمنهای علمی دانشگاه و فعالیت دانشجویان در حوزه انجمنهای علمی را چطور ارزیابی میکنید؟
وضعیت انجمنهای علمی هم از نظر کیفیت عملکردی و هم تعداد، نسبت به سال ۹۶ که من وارد دانشگاه شدم خیلی بهتر شده است؛ هم بستر فراهم شده و هم حمایت معاونت فرهنگی دانشجویی دانشگاه از فعالیتهای علمی خیلی ارتقاء یافته و حتی چند انجمن علمی غیرفعال دوباره فعال شدن و این جای خوشحالی دارد.
در واقع دو عامل باعث حضور یک دانشجو در انجمنهای علمی و فعالیت در این نهاد دانشجویی میشود؛ اولین مورد انگیزه فرد و دومی احساس مسئولیت برای رفع یک نیاز در دانشجو است و اگر هر کدام از این دو مورد نباشد، فرد نمیتواند در جایگاه مدنظر مفید باشد و ممکن است که انگیزه یا احساس مسئولیت اولیه رو از دست داده و فعالیت مناسبی نداشته باشد. به نظر من در چنین شرایطی، بقیه انجمنها باید کمک حال انجمن غیرفعال باشند.
مفدا: به نظر شما مهمترین اقدامی که میتواند باعث رشد کیفی فعالیت انجمنهای علمی دانشگاه شود، چیست؟
افزایش تعامل اساتید با تجربه دانشگاه با انجمنهای علمی یکی از موارد حائز اهمیت در این زمینه است؛ در کنار این موضوع، کمک انجمنها به همدیگر در یک محیط رقابتی سالم، باعث خواهد شد که همه انجمنها با هم رشد کنن و لازمه این تعامل و حمایت، این است که فراموش نکنیم، انجمنها در کنار فعالیتهای اختصاصی حوزه خود، یک هدف مشترک هم دارن که پیشرفت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل است.
مفدا: مهم ترین ضعف انجمن های علمی رو در چی می بینید؟
عدم تقسیم وظایف بین اعضای شورای مرکزی، نداشتن برنامه یکساله یا شش ماهه، عدم ارتباط و آشنایی با انجمن مشابه در شهرهای دیگر و نداشتن مرزبندی بین صمیمیتها با مسائل کاری بین اعضاء از جمله مهم ترین عواملی هست که به نظر من باعث ضعف فعالیت انجمنهای علمی میشود.
اگر در یک انجمن صمیمیت و تعارفات بیشتر از احساس مسئولیت بین اعضاء باشد، افراد کمکاری خواهند کرد؛ برای همین این مرز بندی و تقسیم وظایف باعث میشه که تکلیف هر کس مشخص بوده و در کنار این موارد، شورای مرکزی باید برای یک ترم یا یکسال آینده لیستی از برنامههای پیشنهادی خود را تهیه کند که بر اساس نیازسنجی رشته مربوطه تنظیم شده باشد.
مفدا: شیوع ویروس کرونا تاثیری بر فعالیت شما داشته است؟
انجمن ما مهر ماه امسال و در دوران کرونا تاسیس شد و شروع به کار کرد، از همان ابتدا با یکسری از محدودیتها مواجه شدیم؛ حتی جلسه انتخابات شورای مرکزی و اولین جلسه تقسیم وظایف بین اعضاء را هم به صورت آنلاین برگزار کردیم.
البته با وجود پلت فرمها و اپلیکیشنهای مختلف ارتباطی، جلسات هفتگی شورای مرکزی را به صورت تصویری برگزار میکردیم و مشکلی از بابت جلسات و برنامهریزی نداشتیم؛ اتفاقا به نظر من، در جلسات حضوری هم مشکل زمان داریم و هم ممکنه با کلاسهای دانشگاه تداخل ایجاد کند ولی جلسات مجازی چون عصر و شب برگزار میشد، نه محدودیت زمان داشتیم و نه از کلاسهای دانشگاه عقب ماندیم.
مصاحبه از: محمدرضا فرض اللهی
ارسال نظر