به گزارش مفدا، دکتر سیما سادات لاری، معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و هیات همراه وی، در ادامه سفرهای استانی خود که به منظور بررسی و رفع مشکلات حوزه معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی انجام میشود، این بار به "کرمانشاه"، دیار دلیرمردان و شیرزنان کرد منطقه غرب سفر کرد. استانی که به تعبیر رهبر معظم انقلاب اسلامی، سینه ستبر و چهره زیبای ایران زمین است.
آری، دیاری که به مهماننوازی، مهد جوانمردی، دلاوری و پهلوانی، مقاومت، ایستادگی و ایثار و دیار مصفای سلحشوری و وفاداری نیز مشهور است.
دکتر لاری در بدو ورود به کرمانشاه با حضور در گلزار شهدا به مقام شامخ شهدای مدافع سلامت، مدافع حرم و دفاع مقدس با قرائت فاتحه و نثار گل ادای احترام کرد و فرزند شهید پرستار مدافع حرم فردی بود که در آغاز این سفر به دکتر لاری خوشامد گفت.
اجرای گروه موزیک ارتش و احترام به مقام شامخ شهدای کرمانشاه حال و هوایی کاملا معنوی به این محفل معنوی بخشیده بود.
وی در ادامه با حضور در "مجتمع خوابگاهی بوستان انقلاب" این دانشگاه و بررسی امکانات و تجهیزات رفاهی، خدماتی و مشاوره اولین بازدید خود در این سفر یک روزه را آغاز کرد و پس از آن به "سلف سرویس و آشپزخانه مرکزی"، محلی که مرکز اصلی طبخ و آماده سازی غذای دانشجویان است، رفت تا از تمامی قسمتهای این مجموعه بازدید و از مسؤولان درباره کیفیت غذای دانشجویی جویا شود.
بیش از ۵ هزار دانشجوی دختر و پسر در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه تحصیل میکنند که از این تعداد بالغ بر ۱۵۰۰ نفر دانشجویان خوابگاهی بوده و در ۸ خوابگاه اسکان داده شدهاند. خوابگاه پسرانه بوستان با ظرفیت ۴۷۰ نفر، خوابگاه پسرانه و دخترانه مفتح با ظرفیت ۲۷۰ نفر، خوابگاه دخترانه طالقانی با ظرفیت ۲۵۰ نفر و خوابگاه متاهلین با ظرفیت اسکان ۴۰ نفر از جمله خوابگاههایی است که اسکان دانشجویان را برعهده دارد.
هم چنین در محل سلف سرویس مرکزی این دانشگاه، پخت غذا حالت نیمه صنعتی دارد و در طول دو سال گذشته تجهیزات جدیدی به مجموعه سلف اضافه شده است.
دکتر لاری و هیات همراه در ادامه از پروژه خوابگاه ۴۰۰ نفره پسران دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه واقع در محل پردیس دانشگاه نیز بازدید به عمل آوردند و از نزدیک در جریان مراحل و پیشرفت فیزیکی این خوابگاه قرار گرفتند.
«کریمی خو » مدیر دانشجویی دانشگاه در جریان این بازدید گفت: این پروژه خوابگاهی از یکسال گذشته تاکنون و علی رغم نوسانات موجود در بازار، در پی اپیدمی بیماری کرونا، پیشرفت چشمگیری داشته و فاز اول آن در مراحل پایانی خود قرار دارد و امیدواریم فاز دوم آن نیز پس از گذراندن مراحل مناقصه و تامین اعتبار به زودی کار خود را آغاز کند.
وی افزود: این خوابگاه ۴۰۰ نفره استاندارد دانشجویی جزو ۲۱ خوابگاه استانداردی است که از سوی وزارتخانه به دانشگاهها ابلاغ شده است و طرح و نقشه ساخت این خوابگاه بر اساس مدل و طرح وزارت بهداشت است.
وی در خصوص مشخصات فیزیکی این خوابگاه استاندارد دانشجویی گفت: این خوابگاه دانشجویی قرار است در سه طبقه بر اساس نقشهها و طرحهای اولیه احداث شود. هر طبقه گنجایش ۱۴۴ دانشجو را خواهد داشت. هر سوئیت این خوابگاه دارای دو اتاق است و هر اتاق ظرفیت سه نفر را دارد.
کریمی خود یادآور شد: این خوابگاه دارای امکانات جانبی و رفاهی از جمله سالن مطالعه و قرائت، فروشگاه، اتاق انتظار، اتاق پزشکی و مشاور، اتاق جلسات و... است. ضمن اینکه برای معلولان نیز دو اتاق در نظر گرفته شده است.
بازدید از مجتمع خوابگاهی بوستان انقلاب
دکتر لاری و هیت همراه در ادامه به مجتمع بوستان انقلاب رفت و با مسؤولان و کارکنان معاونت فرهنگی، دانشجویی دانشگاه دیدار کرد
این نشست با حضور مدیران و رؤسای ادارات حوزه فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه برگزار شد که در ابتدای آن دکتر محمدرضا غلامی، معاون فرهنگی، دانشجویی دانشگاه گزارشی از عملکرد و فعالیت های چهار سال اخیر، به ویژه سال جاری و در زمان اپیدمی بیماری کرونا ارائه داد.
دکتر غلامی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به ارائه گزارشی از فعالیت کانونهای فرهنگی و فوق برنامه دانشگاه پرداخت و گفت: دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه دارای ۲۹ کانون فرهنگی فعال است که از جمله میتوان به کانون اخلاق حرفهای، محک، کانون بینالملل، دستهای آسمانی، کانون گردشگری، ادبی، نقاشی، آیتی و همچنین کانون خیریه امام علی(ع) اشاره کرد.
وی با اشاره به رشد کانونهای فرهنگی دانشگاه طی چهارسال اخیر اظهار کرد: کانون مددکاری اجتماعی، سلامت، اندیشه، کانون جهادی، کانون هلال احمر، عکاسی، کانون صنایع دستی، قانون سبک زندگی و همچنین کانون تئاتر از دیگر کانونهای فعال این دانشگاه به شمار میروند که طی سالهای گذشته فعالیتهای چشمگیری در حوزه کاری خود داشتهاند.
غلامی همچنین به تعداد مقامهای کسب شده توسط دانشجویان این دانشگاه در جشنواره بینالمللی سیمرغ اشاره کرد و گفت: برگزاری مسابقه مجازی قرنطینه با طعم بهار، ویژه دانشجویان، اساتید و کارکنان بخش درمان، برگزاری مسابقه مجازی ماه من ویژه روز قدس، برپایی مسابقه مجازی چالش هایکو کتاب توسط کانون اندیشه و نیز برگزاری مسابقه مجازی پرسش و پاسخ کرونایی توسط کانون سلامت و نیز ثبت نام و عضو گیری دانشجویان دانشگاه در رشتههای مختلف به منظور همکاری در سامانه ۴۰۳۰ از دیگر اقدامات کانونهای فرهنگی دانشگاه طی سالهای اخیر بوده است.
معاون فرهنگی ودانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، خاطرنشان کرد: توزیع مواد و اقلام خوراکی در میان مردم شناسایی شده حاشیه نشین شهر کرمانشاه توسط کانون خیریه امام علی(ع) و مددکاری اجتماعی، اجرای تئاتر خیابانی زندگی حراج به مناسبت ایام سوگواری پیامبر و اهل بیت توسط کانون تئاتر، اجرای تمرینات موسیقی در راستای جشنواره سیمرغ در محل آمفی تئاتر امام رضا توسط گروه موسیقی، برپایی ایستگاه غربالگری فشارخون و قندخون توسط کانون جهادی و بسیج دانشجویی، برگزاری تقدیر از اعضای شرکت کننده در کارگاههای تولید ماسک و دستکش و همچنین برگزاری وبینار راهکارهای جلوگیری از اعتیاد و آشنایی با موادمخدر صنعتی توسط کانون سبک زندگی سالم و... ازدیگر برنامههای این کانونها در سالهای اخیر بوده است.
فعالیت ۲۹ انجمن علمی در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
غلامی همچنین تعداد انجمنهای علمی دانشگاه را ۲۹ انجمن عنوان کرد و گفت: دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه دارای سه تشکل سیاسی است که پرعضوترین این انجمنها در این دانشگاه تشکل بسیج دانشجویی است.
معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه همچنین گزارشی از عملکرد ستاد دانشجویی مقابله با ویروس کرونا ارائه کرد و گفت: ستاد دانشجویی مقابله با کرونا از ۱۲ اسفند سال گذشته فعالیت خود را شروع کرد و تا اوایل تیر ماه این فعالیت ادامه داشت که متشکل از سه کارگاه مجزا بود.
مشارکت دانشجویان در تولید ماسک واقلام بهداشتی در ایام شیوع کرونا
وی گفت: در این مدت کارگاه سراج در تولید ماسک، شیلد، دستکش و گان پزشکی با حدود ۴۰۰ دانشجو به صورت حضوری و مجازی فعالیت داشت. گروه جهادی رهپویان انتظار در تولید دستکش و شیلد با کیفیت مرغوب و با فعالیت یکصد دانشجو خدمات خود را ارائه کرد که کار گندزدایی بیمارستانها، دانشکدهها، خوابگاهها، مراکز، معاونتها و ادارات استان را انجام میداد.
غلامی افزود: همچنین سومین کارگاه شهدای مدافع سلامت با محوریت تولید ماسک ودستکش و ۵۰ نفر عضو ازدانشجویان فعالیتهای خود را اجرایی کرد. همچنین هر سه کارگاه در رزمایش مواسات و همدلی مشارکت داشتند و در توزیع اقلام خوراکی و بهداشتی در چندین مرحله همکاری کردند.
مشروح ارائه گزارش عملکرد دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه توسط دکتر غلامی را اینجا بخوانید
در ادامه این نشست حجت الاسلام و المسلمین محبی، نماینده نهاد مقام معظم رهبری در دانشگاه ضمن گرامیداشت حضور دکتر لاری، اظهار داشت: مهم ترین اقدام فرهنگی که بر جامعه و فضای دانشجویی اثرگذار است موضوع ازدواج بوده و با توجه به اینکه امروزه دانشجویان در تمام کشور به خصوص در وزارت بهداشت دوره تحصیل طولانی دارند، همین موضوع سبب افزایش سن ازدواج آن ها شده است.
وی در ادامه افزود: وظیفه ما این است که کمک کنیم و زمینه های لازم را جهت ازدواجهای دانشجویی فراهم کنیم که در غیر این صورت بخش مهمی از جوانی دانشجویان هدر خواهد رفت. همچنین خوابگاههای متاهلی را رونق دهیم تا مشکل اسکان دانشجویان متاهل مرتفع شود. در واقع اگر موضوع ازدواج جوانان در سن جوانی و دوران دانشجویی حل و فصل شود بسیاری از مشکلات فرهنگی آنان از بین خواهد رفت و تمام این اقدامات توجه دولت و مسؤولان ذی ربط را میطلبد.
محبی خاطر نشان کرد: بحث بعدی موضوع فرزند آوری و رشد جعمیت است. در دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه نیز کمیته رشد جمعیت و فرزند آوری به عنوان تنها دانشگاه کشور تشکیل شده و این اقدامی است که فقط در سطح دانشگاه به انجام رسیده و برای وصول به نتایج بهتر باید در سطح گسترده و کشوری مورد توجه قرار گیرد و بایستی برای رشد جمعیت جامعه را تشویق و حمایت کرد.
دکتر پرستو عباسپور، رئیس اداره مشاوره و سلامت روان دانشجویان دانشگاه سخنران بعدی این نشست بود.
وی به شرح وظایف، عملکرد و مشکلات اداره مشاوره پرداخت و از معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت خواستار حل مشکل کمبود زیرساخت و چارت و کمبود نیرو شد که عواملی زمینه ساز کاهش کیفیت کار است. همچنین وی پراکنده بودن دانشکدهها در نقاط مختلف شهر را عاملی برای افزایش سرویسهای حمل و نقل، دفاتر مشاوره سالن ورزشی و... دانست که باعث سختیهایی در کار اداره مشاوره شده است.
دکتر عباسپور متذکر شد: در عصر حاضر ویژگیهای شخصیتی دانشجویان روز به روز در حال تغییر است که باید خود را با این تغییرات سازگار کنیم و با توجه به آنها خدمات خود را ارائه دهیم که این نیازمند به روز شدن اطلاعات و تخصیص بودجههایی است.
در حاشیه این نشست دکتر رشیدی و دکتر خلیلی، مدیران فرهنگی دانشکدههای پزشکی و پرستاری، مامایی نیز هر یک به بیان گزارش و توضیحاتی در حوزههای مربوط به خود ارائه دادند.
دکترلاری در جمع کارکنان و مسؤولان دانشگاه: دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در مسیر حرکت پویش زندگی دست یاریگر توست پیشتاز بوده است
پس از ارائه گزارش توسط دکتر غلامی معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، دکتر لاری به ارائه سخن پرداخت.
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در این نشست با اشاره به مشکلات مدیریتی در دانشگاههایی که دارای تنوع قومیتی هستند، گفت: به خوبی واقف هستم که مدیریت فرهنگی در دانشگاهی مثل کرمانشاه به دلیل تنوع قومیتی سخت است اما خوشبختانه با درایت معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه و استفاده از توان مدیریتی بالا خیلی از مشکلات مرتفع شده است.
او افزود: دکتر محمدرضا غلامی طی سالهای مدیریت خود به عنوان معاون فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه توانسته با استفاده از همه ظرفیتها توازن و هماهنگی خوبی بین فعالیتهای حوزههای مختلف از جمله خوابگاه، تغذیه، امور رفاهی، سلامتروان، امور فرهنگی، قرآن و عترت، تربیت بدنی و رسانه مفدا ایجاد کند و این توازن رمز موفقیت ایشان و همکارانشان در مجموعه دانشگاه است.
لاری با اشاره به فعالیت" پویش زندگی دست یاریگر توست " در سطح دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی، خاطرنشان کرد: خوشبختانه دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در مسیر حرکت این پویش پیشتاز بوده و موفقیتهای خوبی در این زمینه کسب کرده است.
ویروس کرونا سبب توقف فعالیتهای دانشجویی و فرهنگی در ستاد و در سطح دانشگاههای علوم پزشکی نشد
معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت همچنین در بخش دیگری از سخنان خود، خاطر نشان کرد: ویروس کرونا نه تنها سبب توقف فعالیتهای دانشجویی و فرهنگی در ستاد و در سطح دانشگاههای علوم پزشکی نشد بلکه خوشبختانه در این دوران تکمیل خیلی از طرحهای نیمه کاره خوابگاهی، تغذیه و سلف سرویس و طرحهای ورزشی وارد سرعت بیشتری گرفت و ما توانستیم طی یک سال اخیر در تکمیل و احداث خوابگاههای دانشجویی و همچنین بهرهبرداری از طرحهای تغذیه و همچنین تربیت بدنی اقدامات شایستهای انجام دهیم.
لاری افزود: خوشبختانه از بدو شیوع ویروس کرونا جشنوارههای فرهنگی همچون تیتر و سیمرغ و نیز المپیادهای ورزشهای همگانی و همچنین بازهای فکری و ورزشهای الکترونیک و نیز مسابقات شطرنج قهرمانی آنلاین دانشجویان علوم پزشکی تعطیل نشده و در بستر فضای مجازی اجرا شدند. همچنین توانستیم جشنواره قرآن و عترت دانشجویان علوم پزشکی موسوم به هدهد را با موفقیت برگزار کنیم به طوری که استقبال و مشارکت دانشگاهیان در این رویداد بزرگ قرآنی خیره کننده بود.
مشروح سخنان معاون وزیر در جمع کارکنان و مسؤولان دانشگاه را اینجا بخوانید
اهدای اثر فاخر خوشنویسی به معاون فرهنگی، دانشجویی وزارت بهداشت
قسمت پایانی این نشست اهدای اثر فاخر خوشنویسی نستعلیق به دکتر لاری بود. اثری که از سوی استاد سعید نجف زاده، کارشناس فرهنگی و استاد تمام خوشنویسی توانسته بود در بیست و چهارمین جشنواره قرآن و عترت عنوان برگزیده و اول را از آن خود کند که در حاشیه این نشست به ایشان اهدا شد.
افتتاح زمین چمن مصنوعی فوتسال در دانشکده پزشکی
دکتر لاری بعد از آن به زمین چمن دانشکده پزشکی رفت تا با افتتاح آن، بخش ابتدایی سفر ایشان به پایان برسد.
درباره این مجموعه تازه افتتاح شده و به گفته کیومرث فیض بشیپور مدیر تربیت بدنی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، این زمین چمن مصنوعی در ابعاد ۴۰ در ۲۵ مترمربع و در فضای باز ساخته شده است و حدود ۴۰۰ متر مربع خارج از این زمین چمن مصنوعی، محوطه بیرونی آن است که دارای امکاناتی همچون سرویس بهداشتی و رختکن است که برای استفاده از ورزشکاران به طور استاندارد ساخته شده است.
وی ادامه داد: زمین چمن مصنوعی مجموعه ورزشی دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با مساحت ۱۵۰۰ متر مربع و با همکاری دانشکده پزشکی و مدیریت تربیت بدنی معاونت فرهنگی، دانشجویی ساخته شده است و خوشحالیم که این زمین چمن با حضور سخنگو و معاون وزیر بهداشت افتتاح شد.
مشروح خبر افتتاح زمین چمن مصنوعی را اینجا بخوانید
دکتر معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت با فعالان نهادهای دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه
بخش سفر یکروزه معاون وزیر بهداشت به کرمانشاه، دیدار با فعالان نهادهای دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه بود.
دکتر سیماسادات لاری معاون فرهنگی و دانشجویی و سخنگوی وزارت بهداشت در جمع فعالان نهادهای دانشجویی دانشگاه با اشاره به اینکه شما دانشجویان فعال در نهادهای دانشجویی سرمایههای دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی به شمار میروید، اظهار کرد: در شرایطی که دانشگاههای علوم پزشکی به دلیل این بیماری تعطیل بود، شما دانشجویان فعالیتهای خوبی در مسیر مقابله با ویروس کرونا انجام دادید که از جمله آن میتوان به تولید ماسک، شیلد و اقلام ضدعفونی و همچنین مشارکت در بیماریابی و ضدعفونی کردن خوابگاههای دانشجویی اشاره کرد. شما عضو بزرگی از خانواده نظام سلامت محسوب می شوید و در برهه حساس شیوع ویروس کرونا آبروی نظام سلامت را با پشتکار و همکاری جهادی خود خریدید.
او افزود: شما عزیزان دانشجو باید افتخار کنید که عضو نظام سلامت به شمار میروید چرا که شما سرمایه گرانبهای اجتماعی کشور هستید و باید همواره قدردان تلاش و مجاهدتهای شما باشیم. باید سعی کنیم همواره رفتار و منشمان مطابق با اصول ارزشهای اسلامی باشد. نه تنها در دوران شیوع کرونا بلکه همواره شما آیندهسازان نظام سلامت باید در خدمت بهداشت و سلامت جامعه باشید.
لاری خطاب به فعالان نهادهای دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با تأکید بر اینکه باید همواره رشد همسان و متناسبی در فعالیتهای دانشگاهی وجود داشته باشد و از رشد کاریکاتوری در زمینه فعالیتهای دانشگاهی جلوگیری کرد، اظهار داشت: باید طوری عمل کنیم که همه نهادهای دانشجویی از جمله کانونهای فرهنگی، تشکلهای اسلامی، شوراهای صنفی، انجمنهای علمی، نشریات دانشجویی انجمنهای ورزشی و... متناسب با هم رشد کنند و این طور نباشد که مثلا یک نهاد دانشجویی چنان رشدی کند و دیگر نهادها از فعالیت و تحرک بازبمانند. به هر حال علاوه بر فعالیت نهادهای دانشجویی قدیمی در دانشگاه، یکسری نهادهای دانشجویی جدید و تازه تأسیس نیز وجود دارند که برای رشد و تکامل نیاز به حمایت بیشتری دارند.
باید باور کنیم دانشجویان ما بلوغ کافی دارند تا در تصمیمگیریها مشارکت داشته باشند
لاری همچنین در بخش دیگری از سخنان خود در جمع دانشجویان گفت: ۴۱ طرح نیمه کاره خوابگاهی از زمان آمدن ما به معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت وجود داشت که سالیان سال این طرحها به دلیل مشکلات مالی به حالت رکود در آمده بودند که خوشبختانه این طرحها در حال انجام و تکمیل است.
سخنگوی وزارت بهداشت افزود: این ۴۱ طرح نیمه تمام خوابگاهی با تزریق منابع از طریق عقد تفاهمنامه بین صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت و بانکهای کشور در مسیر تکمیل قرار گرفته است. در حقیقت صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت برای تامین این وامها برای دانشگاههای علوم پزشکی کشور تلاش زیادی کرده است.
مشروح سخنرانی معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در جمع فعالان نهادهای دانشجویی را اینجا بخوانید
همچنین در ادامه این نشست، مهندس رحمان خدابندهلو مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت، دکتر زائری لطف مدیرکل فرهنگی، دکتر روح الله علی نژاد عمران رئیس مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت و مهدی معماری مدیر پایگاه خبری واطلاع رسانی مفدا دقایقی در حضور دانشجویان و نمایندگان نهادهای دانشجویی دانشگاه در خصوص محور فعالیتهای خود سخنانی ارائه کردند.
در ادامه این نشست دکتر حسن زائریلطف مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت در جمع کارکنان و مسؤولان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در پاسخ به پیشنهادات فعالان فرهنگی نهادهای دانشجویی مبنی بر ایجاد و صدور کارنامه فعالان فرهنگی در سطح دانشگاههای علوم پزشکی گفت: خیلی از فعالان فرهنگی دانشگاهها، پیشنهاداتی مبنی بر صدور کارنامه فرهنگی دارند که نیازمند آن است که در ابتدا سامانه جامع فعالیتهای فرهنگی راهاندازی شده و برای هر دانشجو یک کارتابل فرهنگی ایجاد کنیم تا فعالیتهای فرهنگی دانشجویان دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی، منسجمتر وهدفمندتر شود. قطعا با ایجاد کارتابل فرهنگی برای هر دانشجوی علوم پزشکی، خیلی از مشکلات در این زمینه برطرف میشود.
او با اشاره وجود توازن در فعالیتهای فرهنگی دانشگاههای علوم پزشکی کشور، گفت: خیلی از شما عزیزان تصور میکنید که توازن و تعادلی در فعالیتهای فرهنگی در سطح دانشگاههای علوم پزشکی وجود ندارد در حالی که ما در مسیر فعالیتهای فرهنگی در سطح دانشگاههای علوم پزشکی، به همه موارد توجه داریم و نگاه تبعیض آمیزی به فعالیتهای نهادهای فرهنگی و علمی از جمله انجمنهای علمی، اردوهای جهادی، کانونهای فرهنگی، نشریات دانشجویی و... نداریم و همه این نهادهای دانشجویی در کانون توجه اداره کل فرهنگی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت قرار دارند.
مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت ادامه داد: صراحتاً اعلام میکنم برای اولین بار است که وزارت بهداشت برای تجهیز فضاهای فرهنگی ورود پیدا کرده است و این نگاه مرهون تلاش تمام عزیزان در معاونت فرهنگی و دانشجویی و شخص دکتر نمکی وزیر بهداشت است که دغدغه جدی در حوزه فرهنگ دارد و همیشه از ما حمایت کردند. بنا داریم زمانی که ویروس کرونا از کشور رخت بربست و دانشجویان وارد فضای دانشگاه شدند، تفاوت محسوسی را در فضاهای فرهنگی مشاهده کنند.
زائریلطف با اشاره به فعالیت پویش دانشجویی مقابله با ویروس کرونا طی یکسال گذشته در همه دانشگاهها و دانشکدههای علوم پزشکی اظهار کرد: خوشبختانه دانشجویان علوم پزشکی کشور در ایام شیوع ویروس کرونا با تمام ظرفیت به صورت داوطلبانه در خط مقدم مقابله با ویروس حضور داشتند و در قالب «پویش دانشجویی مقابله با ویروس کرونا» در تولید و توزیع ماسک، شیلد، اقلام بهداشتی و حفاظتی تلاشهای زیادی از خود نشان دادند. مشارکت دانشجویان علوم پزشکی در ضدعفونی کردن خوابگاهها و فضاهای دانشگاهی و همچنین حضور آنها در سامانههای مختلف مرتبط با بیماری کرونا از جمله سامانه ۴۰۳۰ و ارائه مشاورههای لازم به مردم از جمله اقدامات خوبی بود که توسط قشر دانشجو انجام شده است و باید همواره قدردان این عزیزان باشیم.
زائری لطف همچنین به عدم انسجام در برگزاری برخی از اردوهای جهادی اشاره کرد و گفت: در برخی از فعالیت اردوهای جهادی در مناطق محروم و کمبرخوردار و ارائه خدمات پزشکی، بهداشتی و درمانی به مردم، متاسفانه انسجام خاصی وجود ندارد که سعی داریم این مشکلات را برطرف کنیم.
مدیرکل فرهنگی وزارت بهداشت بر لزوم سپردن مسؤولیت به دانشجویان در زمینه فعالیتهای فرهنگی در سطح دانشگاههای علوم پزشکی تاکید کرد و گفت: اینکه شما عزیزان معتقدید که در برگزاری جشنها و مراسمهای مختلف مذهبی و جنگهای شادی و همایشهای علمی باید بخشی از کار به دست دانشجویان سپرده شود، اعتقاد بسیار بهجایی است و این کار علاوه بر ارتقای سطح اعتماد به نفس شما دانشجویان باعث صرفهجویی اقتصادی نیز میشود. اگر قرار باشد از ظرفیتهای دانشجویی در برای برگزاری همایشها و سمینارهای علمی و برنامههای مشابه استفاده نشود، علاوه بر صرف هزینههای بالاتر، به رشد فکری و بالندگی دانشجویان نیز توجه نشده است.
همچنین در ادامه این مراسم دکتر روحالله محمدعلینژاد رئیس مرکز قرآن وعترت وزارت بهداشت گزارشی از فعالیتهای این مرکز طی ۱۰ ماه گذشته ارائه کرد و گفت: برگزاری جشنواره قرآن و عترت به صورت مجازی در ایام شیوع ویروس کرونا، باعث شد خیلی از دانشجویان علوم پزشکی بخصوص در ایام این بیماری، انس و الفت بیشتری با قرآن کریم پیدا کنند. خیلیها تصور میکردند شیوع این بیماری، باعث اختلال در فعالیتهای قرآنی دانشجویان و همچنین برگزاری جشنواره قرآن وعترت میشود اما به وضوع دیدیم که استقبال خوبی از سوی جامعه دانشگاهی علوم پزشکی در بخشهای مختلف این جشنواره شد.
او یکی از سیاستها و برنامههای مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت را تعامل و ارتباط مستمر با مسؤولان ادارات قرآن و عترت دانشگاههای علوم پزشکی عنوان کرد و گفت: برگزاری سه جلسه مشترک ستادی با اعضای مجمع کانونهای قرآن و عترت و همچنین برپایی دو جلسه وبیناری با اعضای مجمع کانونهای مذهبی و بارش افکار در خصوص محورهای فعالیتهای قرآن وعترت، از جمله برنامههای این مرکز در ۱۰ ماه گذشته بوده است. بنده معتقدم اگر بناست اتفاقات و تحولات خوبی در حوزه دینی و مذهبی دانشگاههای علوم پزشکی رخ دهد، باید از تقویت و توسعه کانونهای دانشجویی قرآن و عترت دانشگاههای علوم پزشکی صورت گیرد و به همین جهت باید همه برنامههای مرکز قرآن و عترت وزارت بهداشت مبتنی بر فعالیتهای دانشجویی باشد.
علینژاد ضمن تشکر و قدردانی از دانشجویان علوم پزشکی به واسطه حضور قوی در جشنواره قرآن و عترت وزارت بهداشت در شرایط شیوع ویروس کرونا گفت: در همین جلسه، از همه شما فعالان نهادهای دانشجویی بخصوص انجمنهای علمی و نشریات دانشجویی درخواست میکنم در مسیر فعالیتهای تخصصی خود، در حوزههای قرآنی نیز ورود پیدا کنید. ما توقع داریم، فعالان و اعضای نشریات دانشجویی یا اعضای انجمنهای علمی دانشجویی در همه دانشگاههای علوم پزشکی، در حوزه مطالعات بین رشتهای، تحقیقات و پژوهشهای مختلفی داشته باشند و این موضوع به تبلیغ و ترویج فعالیتهای قرآنی در میان دانشجویان علوم پزشکی کمک میکند.
وی افزود: دو مجله« قرآن و طب» و همچنین « قرآن و سبک زندگی مبتنی بر نظام سلامت »، محل انعکاس تحقیقات و پژوهشهای بین رشتهای است که هر یک از شما دانشجویان عزیز فارغ از هرگونه فعالیت در نهادهای دانشجویی میتوانید با مطالعه عمیق این دو مجله تخصصی، آگاهی و بینش خود را نسبت به قرآن کریم افزایش دهید و با انجام پژوهشهای میان رشتهای و مطالعات علمی در این حوزه، تلاشهای زیادی در این زمینه داشته باشید.
در ادامه این نشست مهندس رحمان خدابندهلو مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت ضمن ابراز خرسندی از سفر به دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه و افتتاح زمین چمن مصنوعی فوتسال این دانشگاه اظهار کرد: خوشحالم که در قالب این سفر یکروزه در خدمت شما کنشگران و فعالان نهادهای دانشجویی هستم. خیلی از شما عزیزان در خصوص اعطای تسهیلات و وامهای مختلف به واجدین شرایط سؤالاتی مطرح کردید که باید به صورت شفاف به آن پاسخ داده شود.
مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت به افزایش کمک هزینه تحصیلی کارورزان و دانشجویان بالینی اشاره کرد و گفت: امسال اتفاق خوبی که رقم خورد و به تصویب هیات امنای همه دانشگاههای علوم پزشکی رسید، افزایش ۵۰ درصدی کمک هزینه تحصیلی کارورزان و دانشجویان بالینی بود که خوشبختانه از اول مهر این موضوع در همه دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی عملیاتی شد و شاهد افزایش این مبالغ بودیم. ضمن اینکه حقالزحمه به اینترنها برای افراد مجرد بالغ بر یک میلیون تومان و برای افراد متاهل بیش از یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است. همچنین حقالزحمه دستیاران امسال برای افراد مجرد بالغ بر دو میلیون و ۴۰۰ هزار تومان و برای افراد متاهل بیش از سه میلیون و ۲۰۰ هزار تومان است و این رقمها مصوبه هیات امنای دانشکدهها و دانشگاههای علوم پزشکی است و لازمالاجراست.
او در تأیید سخنان یکی از فعالان نهادهای دانشجویی مبنی بر لزوم تعامل میان معاونتهای « آموزشی» و « فرهنگی و دانشجویی» گفت: طی یک سال گذشته جلسات مشترک متعددی با دکترعلی اکبرحقدوست معاون آموزشی و معاونان این معاونت با موضوعات مختلف برگزار کردیم که دستاوردهای خوبی به همراه داشت. بارها در این جلسات مطرح کردیم که باید از نظرات اعضای شورای صنفی در سیاستگذاریها و برنامهریزیهای خرد و کلان در سطح ستاد و صف استفاده شود و ما انتظار داریم، مدیران و مسؤولان دانشگاهها در مسیر فعالیتهای مرتبط با حوزه کاری خود، از تجربیات، نظر و دانش فعالان نهادهای دانشجویی بخصوص شوراهای صنفی که نماینده منتخب دانشجویان هستند، استفاده کنند.
خدابندهلو همچنین با اشاره به اینکه امسال به طور متوسط وامهای پرداختی به دانشجویان ۵۰ درصد افزایش نسبت به سال گذشته داشته است، گفت: این افزایش شامل افزایش در مبالغ پرداختی و همچنین افزایش در تعداد وامهای دانشجویی است. ضمن اینکه در حضور همه شما عزیزان صراحتاً اعلام میکنم که امسال دانشجویی نداشتهایم که متقاضی وام باشد و وام به وی پرداخت نشود و هر کسی که متقاضی وام طی یک سال گذشته بوده و شرایط لازم را داشته، وام به وی تعلق گرفته است.
مدیرکل دانشجویی وزارت بهداشت گفت: وزارت علوم، هزینههای خوابگاه برای هر ترم دانشجو را تا پایان ترم تحصیلی دریافت میکند اما هزینه اسکان دانشجویان علوم پزشکی بعد از فارغالتحصیلی دانشجو از وی گرفته میشود که این هم امتیازی است که دانشجویان وزارت بهداشت از آن بهرهمند هستند. همچنین درخصوص وام کالا باید بگویم به خاطر محدودیت منابع مالی، اعطای این نوع وام مدتی متوقف شده که امیدواریم به زودی این مشکل برطرف شود و سال آینده این وام به دانشجویان واجد شرایط تعلق گیرد چرا که وام خرید کالا در صندوق رفاه دانشجویان وزارت بهداشت تعریف شده است.
مهدی معماری مدیر روابط عمومی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت نیز در این نشست با ابراز خوشحالی از حضور در میان دانشجویان فعال فرهنگی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، گفت: بسیار خرسندم که در جمه مصفای دانشجویان فعال در نهادهای دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه حضور دارم. از سخنان و نگاه هوشمندانه شما عزیزان به موضوعات فرهنگی و صنفی بسیار لذت بردم. در سالهای گذشته هر زمان به آمار فعالیتها و نتایج بهدست آمده در فعالیتهای بزرگ فرهنگی کشور نظیر جشنوارههای فرهنگی و دانشجویی و المپیادهای ورزشی نگاه میکنیم، همواره دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در صدر نمودار برگزیدگان حضور داشت و در سال گذشته نیز در رتبهبندی پایگاه خبری مفدا، کرمانشاه به رتبه دوم کشور نائل آمد که نشاندهنده مدیریت شایسته مسؤولان معاونت فرهنگی و دانشجویی کرمانشاه است.
معماری با حقیر توصیف کردن مشکلات مطرح شده در برابر همت والای دانشجویان پرتلاش کرمانشاهی، گفت: حقیقتاً موضوعات و مشکلاتی که از لسان شما عزیزان مطرح شده در مقابل همت والا شما دانشجویان عزیز و روحیه جهادی مدیران معاونت فرهنگی و دانشجویی بسیار حقیر و کوچک بوده و حتماً به پشتوانه ارادههای راسخ مدیران معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه و همکاری و حمایتهای ستادی به مرور مرتفع خواهند شد.
مدیر روابط عمومی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه را پیشتاز در بسیاری از حوزه دانست و گفت: با برنامهریزی مشخص، تلاشهای شبانهریزی و مهر و الفت ایجاد شده در بین مدیران کارشناسان و دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، این دانشگاه در بسیاری از عرصهها پیشتاز بوده و در آخرین رتبهبندی شعب دانشگاهی پایگاه خبری و اطلاع رسانی مفدا، مفدا کرمانشاه در رتبه دوم کشور ایستاده و تحول بسیار خوبی را شاهد بوده است.
معماری در پاسخ به سؤال یکی از دانشجویان که از کمبود تجهیزات حرفهای مفدا کرمانشاه گلایه داشت، گفت: در گفتگویی که با مدیر مفدا شعبه کرمانشاه انجام شده مقرر شده است که ایشان برآورد همه تجهیزات مورد نیاز را مشخص کند و پس از کمک هزینهای جهت خزید این تجهیزات از سوی ستاد پرداخت شده و مابقی از سوی دانشگاه تأمین شود.
مدیر پایگاه خبری مفدا فضای فیزیکی اختصاص داده شده به مفدا کرمانشاه را خوب توصیف کرد و گفت: فضای فیزیکی اختصاص یافته از سوی معاونت فرهنگی و دانشجویی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به پایگاه خبری مفدا شعبه کرمانشاه در حد استاندارد است ولی نیروی انسانی این پایگاه خبری به هیچ عنوان در حد استاندارد نیست و درخواست داریم مسؤولان در این خصوص همکاری بیشتری کرده و در کنار بازوی دانشجویی مفدا که حقیقتا عملکردی قابل دفاع دارد، نیروی انسانی ثابت و توانمندی در مفدا کرمانشاه داشته باشیم.
پیش از سخنان معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و دیگر مدیران این معاونت، جمعی از نمایندگان نهادهای دانشجویی از جمله کانونهای فرهنگی، انجمنهای علمیدانشجویی، نشریات دانشجویی، شوراهای صنفی، تشکلهای اسلامی انجمنهای ورزشی، دانشجویان فعال در پایگاه خبری مفدا کرمانشاه در مدت زمان مشخص به بیان مطالبات، نیازها و خواستههای صنفی خود پرداختند و مشکلات خود را در حضور معاون وزیر بهداشت و رییس دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه مطرح کردند.
در نظر گرفتن امتیازاتی ویژه فعالان نهادهای دانشجویی به ویژه انجمنهای علمیدانشجویی، کمبود شدید منابع مالی مرتبط با انجمنهای علمی و اختصاص کار دانشجویی به فعالان نهادهای دانشجویی، لزوم تسریع در پرداخت جوایز جشنوارههای کشوری، کمبود امکانات فرهنگی نظیر کتابخانه در خوابگاههای دانشجویی، لزوم تجهیز کانونهای جهادی و خیریه، حمایت از نشریات دانشجویی، مشخص شدن سهم هر یک از نهادهای دانشجویی از بودجه فرهنگی دانشگاه، لزوم راهاندازی اپلیکشن ویژه خانه نشریات دانشجویی از جمله موضوعات مطرح شده از سوی دانشجویان در حضور معاون فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و دیگر مدیران این معاونت بود.
در پایان این نشست نمایندگان شورای صنفی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه به پاس قدردانی و تلاشهای مسؤولان دانشگاه و همچنین دکتر لاری معاون وزیر بهداشت نسبت به امور فرهنگی و دانشجویی این دانشگاه، لوحهای تقدیری به رئیس و معاون دانشگاه و همچنین معاون فرهنگی و دانشجویی وزیر بهداشت اهداء کردند.
برای دیدن گزارش تصویری این نشست اینجا کلیک کنید.
/انتهای پیام
ارسال نظر