به گزارش مفدا، روز گذشته نامهای از سوی سازمان نظام پزشکی به وزارت بهداشت منتشر شد که در آن خواسته شده بود با توجه به فعالیت هنرمندان در عرصه فیلمسازی و سریالسازی برای تولید برنامههای هنری با هدف دعوت مردم به ماندن در خانه، ترتیبی اتخاذ شود تا سهمیه لازم برای اولویت واکسیناسیون هنرمندان همپای کادر درمان در نظر گرفته شود.
این نامه به سرعت موج منفی عمومی را در پی داشت و شبکههای اجتماعی لبریز از انتقاد به این نامه شد. حتی هنرمندان بسیاری همچون پرویز پرستویی، آزیتا موگویی، نوید محمدزاده، حبیب رضایی، بابک کریمی، پدرام شریفی، هانیه توسلی، افشین هاشمی و... با انتشار متنهایی تند و صریح، با این نامه مخالفت کردند و اعلام کردند که اگر هم قرار است در این شرایط واکسنی به هنرمندان داده شود، آنها به نشانهی اعتراض از دریافتش اجتناب خواهند کرد و هرکدام به نوعی مخالفت خود را با نامه روابط عمومی سازمان نظام پزشکی و درخواست قراردادن هنرمندان در کنار کادر درمان برای دریافت واکسن کرونا اعلام کردند.
پس از انتشار واکنشهای مختلف در پی انتشار این نامه دکتر حسین کرمانپور(مدیرکل روابط عمومی سازمان نظام پزشکی) درباره اولویت واکسن هنرمندان توضیحاتی ارائه داد و گفت: «متاسفانه من در نامهای که نوشتم، نتوانستم به درستی هدف و نیتی که در ذهنم بود را مطرح کنم و شاید به این وسیله فرصتی به دست کسانی دادم که مترصد بودند تا سواستفاده کنند!
به عنوان کسی که در خط مقدم مبارزه با این بیماری قرار دارم به واقع عرض میکنم که احساس نمیکنم در سال ۱۴۰۰ هم خبرهای کرونا چندان خوشایند باشد. با چنین ذهنیتی بر خودم واجب دانستم امید به زندگی و روحیه را در مردم بالا ببرم و یکی از این راههای امیدبخش به طور قطع تزریق واکسن به هنرمندان است که همواره نقش مهمی در حفظ روحیه مردم دارند. قبول دارم در زمان نامناسبی این نامه را نوشتم. نامناسب از این جهت که هنوز واکسن به آن اندازه به ایران وارد نشده که من یا شخص دیگری بخواهد چنین پیشنهادی بدهد و ما الان در واقع سر هیچی با هم دعوا می کنیم!»
امروز نیز در پی انتشار نامه سازمان نظام پزشکی، کانون فیلمنامهنویسان سینمای ایران بیانیهای را منتشر کرد.
در متن این ببانیه آمده است:
«بیانیه ده مادهای کانون فیلمنامهنویسان در مورد واکسن خیالی کرونا
۱- میزان واکسن وارد شده به ایران فعلا آنقدر ناچیز است که سهمخواهی از آن بیشتر به شوخی میماند.
۲- چنانچه انواع واکسن کرونا به اندازهای معنادار وارد شده یا در کشور تولید شود، تازه میتوان در مورد آن حرف زد.
۳- در امور صنفی، مانند اصناف سینما، کسی حق ندارد برای دیگران تصمیم بگیرد و تصمیمات توسط مدیریت اصناف و خانه سینما انجام میشود.
۴- با توجه به ماده ۳ اظهارات کسانی که شخصا واکسن میخواهند یا ایثارگرانه دریافت آن را رد میکنند، تصمیمی شخصیست و به اصناف سینما مربوط نمیشود.
۵-دریافت یا عدم دریافت واکسن اعضای خانه سینما (درصورت وجود چنین واکسنی) ربطی به تقاضا و لابیگری و مسائل خارج از سینما ندارد و مانند تمام کشورهای متمدن بر مبنای دستورالعملهای سازمان جهانی بهداشت انجام خواهد شد، با اولویتهای مشخص شده.
۶- کادر درمان و سیستم بهداشتی کشور،افراد سالخورده، کسانی که دارای بیماریهای زمینهای هستند و شاغلین حرفههای پرخطر و حیاتی که در معرض آلودگی بیشتری قرار دارند و… اولویتهای دریافت واکسن هستند.
۷- با این حساب، قضیه کاملا ساده خواهد بود؛ به محض فراهم شدن واکسن کرونا، اعضا و اهالی سینما که در میان آنها تعداد زیادی با اولویتهای جهانی مطابقت دارند، حق دریافت واکسن را هم خواهند داشت.
۸- ولی از آنجا که دریافت واکسن نمیتواند اجباری باشد، تمام ایثارگرانی که تاکنون آهوی ناگرفته را به دشت بخشیدهاند میتوانند از دریافت آن خودداری کنند.
۹- از همه رسانهها تقاضا میکنیم در موضوعاتی که جان انسانها در میان است، دندان بر جگر گذاشته و از فواید جنجال و جلب توجه صرفنظر کنند و فراموش نکنند که گاه بهرهبرداریهای جناحی، خون به دل مردم میکند.
۱۰- توزیع عادلانه و دقیق واکسن (اگر باشد) پیش از آنکه رفتاری اخلاقی باشد، روش درست و علمی مبارزه با این همهگیری خواهد بود. وگرنه توزیع بیدقت و غیر اصولی آن تنها و تنها، وضعیت مبارزه با کرونا را پیچیده و چه بسا ناممکن و مجال بروز سویههای تازه و بیاعتنا به واکسن ویروس را قطعی میکند.
کانون فیلمنامهنویسان سینمای ایران»/ انتهای پیام
ارسال نظر