به گزارش مفدا، «پانزدهمین جلسه شورای مشورتی شعب دانشگاهی پایگاه خبری و اطلاع رسانی مفدا» روز شنبه ۱۶ اسفندماه با حضور مدیران پایگاههای خبری و اطلاع رسانی مفدا شعب دانشگاههای علوم پزشکی شیراز، علوم توانبخشی و سلامت اجتماعی، دزفول، قم، مشهد، تبریز، کاشان، کردستان، کرمان و گلستان به عنوان نمایندگان مناطق دهگانه جغرافیایی این پایگاه خبری در سالن شهید احدی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت برگزار شد.
در این نشست دبیران مناطق ۱۰ گانه جغرافیایی مفدا به نمایندگی از مدیران شعب دانشگاهی این پایگاه خبری به بیان مشکلات منطقه خود در حوزه فعالیتهای رسانهای ۶ ماهه گذشته پرداختند.
در ابتدای این جلسه عادل فندرسکینژاد دبیر شورای مشورتی شعب دانشگاهی مفدا به ارائه گزارشی از فعالیت شعب دانشگاهی مفدا در ۶ ماهه گذشته پرداخت و مهمترین چالشها و موانع پیشروی فعالیتها را تشریح کرد. در ادامه نیز دبیران مناطق به طرح مسائل مرتبط با منطقه خود در حوزه فعالیت رسانهای پرداختند و گزارشی از فعالیتهای ۶ ماهه گذشته خود ارائه دادند.
از جمله مباحث مطرح شده از سوی دبیران مناطق جغرافیایی مفدا میتوان به لزوم هماهنگی بیشتر دبیر منطقه و مدیران و کاشناسان ستادی، فقر شدید تجهیزات و امکانات فنی سمعی و بصری شعب دانشگاهی مفدا، کمبود شدید منابع فیزیکی در اختیار مفدا، پیگیری قرارداد همکاری و تعیین تکلیف وضعیت استخدامی برخی مدیران پایگاه خبری شعب دانشگاهی مفدا، ضرورت ایجاد تغییرات در برخی از شاخصهای رتبهبندی فصلی شعب دانشگاهی مفدا، لزوم توجه بیشتر به مقوله آموزش و توانمندسازی کارکنان، چند شغله بودن برخی از مدیران شعب دانشگاهی مفدا، بازنگیری در برخی از باکسهای خبری متناسب با شرایط دانشگاهها، لزوم اندیشیدن تمهیدات لازم جهت افزایش انگیزه دانشجویان فعال در مفدا و بحث و تبادل نظر در خصوص استانداردهای فعالیت در شبکههای اجتماعی اشاره کرد.
مهدی معماری مدیر روابط عمومی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت نیز در این نشست به ضرورت ارتباط تشکیلاتی منظم منطقهای و کشوری شعب دانشگاهی مفدا تأکید کرد و گفت: یکی از مهمترین رموز موفقیت فعالیتهای رسانهای بسط روحیه کار جمعی و تیمی بین فعالان رسانهای است و این مهم تنها از رهگذر برقراری ازتباطات تشکیلاتی منسجم و مؤثر محقق خواهد شد. در این راستا لازم است که جلسات شورای مشورتی مناطق هر دو ماه یکبار به صورت حضوری و یا مجازی برگزار شده و دبیران مناطق به صورت مستمر جلسات هماندیشی منطقهای را برگزار کرده و در این جلسات روند گذشته فعالیتهای گذشته مورد ارزیابی مجدد قرار گرفته و فرآیندهای اجرایی مورد کنکاش و نقد قرار گیرد.
مدیر پایگاه خبری مفدا افزود: در سطح ستاد نیز در سال جاری پنج جلسه شورای مشوری مفدا برگزار شد و در این جلسات دبیران مناطق مهمترین مشکلات هر دانشگاه را مطرح کردند و با مشورت شورا برخی از فرآیندهای اجرایی اصلاح و شیوهنامه ارزیابی جدید مجموعه فعالیتهای رسانهای ۶۶ پایگاه خبری مفدا تدوین و اجرایی شد.
او ضمن تقدیر از فعالیتهای صادقانه و جهادگونه دبیران منطقهای شعب دانشگاهی مفدا، خطاب به دبیران مناطق جغرافیایی مفدا توصیه کرد که نقش ارتباطات تشکیلاتی در اصلاح روند رشد کمیت و کیفیت فعالیتهای مفدا را مهم قلمداد کرده و در شرایط شیوع ویروس کرونا که دانشگاهها نیمهتعطیل است و حضور دانشجویان در فعالیتها کمرنگ شده است، با استفاده از بستر فضای مجازی فعالیتها و ارتباطات تشکیلاتی ادامه یافته و منقطع نشود.
معماری در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع نداشتن تجهیزات فنی مورد نیاز شعب دانشگاهی مفدا در برخی از دانشگاهها اشاره کرد و گفت: با تلاشهای سرکار خانم دکتر لاری معاون محترم فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت و مشاور محترم اجرایی ایشان به حمدالله تحول اساسی در میزان منابع مالی ستادی معاونت فرهنگی و دانشجویی در سال ۱۳۹۹ ایجاد شده است و ایشان توجه ویژهای به توسعه فعالیتهای رسانهای پایگاههای خبری مفدا در دانشگاههای علوم پزشکی دارند. بر همین اساس دستور دادهاند از محل اعتبارات در اختیار معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت تا پایان سال جاری اعتباراتی به دانشگاهها اختصاص داده شود تا به عنوان کمک هزینه خرید تجهیزات و امکانات مورد نیاز شعب دانشگاهی مفدا هزینه شود. البته معاونان فرهنگی و دانشجویی دانشگاههای علوم پزشکی کشور نیز قول مساعد دادهاند که به هر میزان کمکهای مالی برای خرید تجهیزات و امکانات مورد نیاز مفدا پرداخت شود، دانشگاه نیز همان مقدار اعتبار به این موضوع اختصاص میدهد تا از این طریق بتوانیم مشکل امکانات و تجهیزات را در سال آینده حل کنیم.
او در پاسخ به درخواست برخی از دبیران مناطق که بر لزوم اندیشیدن تدابیری برای افزایش انگیزه در بین دانشجویان و کارکنان فعال در پایگاه خبری مفدا تأکید داشتند، گفت: در تلاش هستیم به منظور افزایش انگیزه دانشجویان و کارکنان فعال در مجموعه پایگاههای خبری مفدا، در سال آینده برای اولینبار "جشنواره تولیدات رسانهای فعالان پایگاه خبری مفدا" برگزار میشود تا صاحبان آثار تولیدی رسانهای منتشر شده در مجموعه پایگاههای خبری مفدا سراسر کشور امکان این را داشته باشند تا محصول رسانهای خود را در یک رقابت سازنده شرکت دهند و به صورت سالانه با کیفیتترین محصولات تولیدی منتشر شده در مفدا بر اساس شاخصهای استاندارد رسانهای بررسی و انتخاب شوند. از این طریق هرساله خون تازهای در شریان فعالیتهای رسانهای دانشگاهها دمیده میشود و این جشنواره محفلی خواهد شد تا کنشگران رسانهای مفدا در یک رقابت سازنده سالانه حضور یابند.
مدیر روابط عمومی معاونت فرهنگی و دانشجویی وزارت بهداشت در خصوص روند فعالیتهای آموزشی و توانمندسازی فعالان رسانهای مفدا در سال آینده، گفت: در سهماهه اول سال ۱۴۰۰ برای اولینبار سامانه آموزشی رسانهای مجموعه پایگاههای خبری و اطلاع رسانی مفدا رونمایی شده و به بهرهبرداری میرسد. با راهاندازی این سامانه آموزشی، همه «آموزشهای مهارتهای رسانهای سطح یک» نظامنامه آموزشی چه در زمان شیوع ویروس کرونا و چه در شرایط پسا کرونا به صورت غیرحضوری برگزار خواهد شد و کارآموزان پس از طی دوره آموزشی مجازی، در آزمون عملی به صورت حضوری شرکت خواهند کرد.
وی افزود: البته آموزشهای مهارتهای رسانهای سطح ۲ تا ۴ در سال آتی در صورت اجازه ستاد ملی کرونا و پروتکلهای بهداشتی به صورت حضوری برگزار خواهد شد و چنانچه این امکان میسر نشود تا پایان سال آینده تلاش خواهیم کرد که آموزشهای سطح دو را نیز در بستر مجازی طراحی و اجرا کنیم.
معماری حضور کم رنگ دانشجویان در فعالیتهای رسانهای مفدا در سال ۱۳۹۹ به دلیل عدم حضور دانشجویان در دانشگاهها را یک آسیب برای مفدا دانست و گفت: اگرچه در سال جاری به دلیل شرایط خاص کشور و شیوع ویروس کرونا دانشجویان بسیار کمتری در دانشگاهها حضور داشتند و به همین نسبت نیز همکاری آنها با شعب دانشگاهی مفدا کاهش یافته که این موضوع آسیب زیادی به کمیت و کیفیت فعالیتها ما وارد می کند، اما در بسیاری از موارد دانشجویان علاقمند و دغدغهمند همکار ما از راهدور و در شهرهای خودشان از طریق ارتباطات مجازی به ما کمک کردند و در تولید محصولات رسانهای مفدا مشارکتی همدلانه داشتند که از این جهت از آنها صمیمانه سپاسگزاری میکنم.
بخش دوم این نشست به بررسی و آسیبشناسی «شیوه نامه ارزیابی و رتبهبندی مجموعه پایگاههای خبری مفدا» اختصاص یافت و دبیران مناطق انتقادات و پیشنهادات خود را در زمینه مفاد شیوهنامه مطرح کردند. پس از بحث و بررسی جزئیات شیوهنامه، تغییراتی در برخی شاخصها و سنجههای کمی و کیفی شیوهنامه ایجاد شده و به تصویب حاضران رسید.
در این نشست بحث و تبادل نظر در خصوص «شیوه نامه ارزیابی و رتبهبندی مجموعه پایگاههای خبری مفدا» بیش از سه ساعت به طول انجامید و به دلیل اینکه برخی از مباحث نیاز به بررسی بیشتر کارشناسی داشت، مقرر شد دبیران مناطق تا روز سهشنبه ۱۹ اسفندماه در این خصوص با مدیران شعب دانشگاهی خود گفتگو و تبادل نظر کنند و تصمیمگیری در این خصوص به جلسه وبیناری ۱۹ اسفندماه موکول شود.
در ادامه این جلسه شاخصهای بازنشر محصولات رسانهای شعب دانشگاهی پایگاه خبری و اطلاعرسانی مفدا در صفحه اول این پایگاه خبری مورد بحث و بررسی قرار گرفت و سؤالات حاضران در نشست توسط مهروش ذاکری دبیر سرویس دانشگاهی پایگاه خبری مفدا پاسخ داده شد.
در این نشست همچنین در خصوص برنامه عملیاتی مشترک ۱۴۰۰، برنامهریزی برای جلسات درون منطقهای شعب دانشگاهی مفدا، تدوین جدول زمانبندی برای جلسات مجازی دبیران مناطق با مدیر روابط عمومی معاونت فرهنگی و دانشجویی و چگونگی پیگیری مسائل و مشکلات شعب دانشگاهی مفدا توسط دبیران مناطق بحث و تبادل نظر صورت گرفت.
در پایان این نشست لوح تقدیر معاون فرهنگی و دانشجویی و سخنگوی وزارت بهداشت از زحمات یکساله دبیران مناطق به آنها تقدیم شد.
دکتر سیماسادات لاری در این لوح تقدیر بیان داشته است که : بیشک دوران شیوع ویروس منحوس کرونا در ایران اسلامی از جمله مقاطع حساس و نفسگیر تاریخ این سرزمین کهن است که خاطره فداکاریها، ازخودگذشتگیها و فعالیت جهادگونه «مدافعان سلامت کشور» تا ابد بر تارک آن خواهد درخشید.
همه مدیران محترم مجموعه پایگاه خبری و اطلاعرسانی مفدا و همکاران پرتلاششان از ابتدای بروز بحران شیوع ویروس کووید۱۹ با تلاشی مقدس، مجاهدتی خالصانه و حضوری شبانهروزی در مقابل گسترش شیوع ویروس کرونا در کشور نقشآفرین بودید و با بهرهگیری از ابزار رسانه تمام توان خود را مصروف خدمت به انسانیت و مبارزه با این ویروس منحوس کردید. اینجانب به عنوان یکی از خادمان حوزه سلامت کشور، این نقشآفرینی بیبدیل و درخشان را ارج نهاده و یقین دارم که پاداش این «عزم راسخ» و «نیتخالصانه» جز با قرب حضرت دوست محقق نخواهد شد.
در پایان این نشست ۸ ساعته، کارتهای عضویت مدیران شعب دانشگاهی که تا پایان اسفندماه ۱۴۰۰ اعتبار دارد و همچنین گواهی شرکت در کارگاههای مهارتهای رسانهای که در سال ۱۳۹۹ برگزار شده است به دبیران مناطق تحویل داده شد.
ارسال نظر