در سال ۱۳۲۵ در خانوادهای فرهنگی در بادرود از توابع نطنز و کاشان به دنیا آمد. تحصیلات ابتدایی خود را در بادرود به پایان رساند و دوره متوسطه خود را در سال ۱۳۴۴ در رشته ریاضی در شهرستان کاشان گذراند. او در همان سال وارد رشته ریاضی دانشگاه اصفهان شد و در سال ۱۳۴۹ در این رشته لیسانس گرفت. او دوره سربازی را با عنوان افسر سپاه دانش در شهرستان سقز کردستان گذراند و همواره از این دوره زندگی خود به نیکی یاد میکند. برای آنکه توفیق آشنایی بیشتر و واقعی با مردم کشور خود و نیز مشکلات اجتماعی جامعه از قبیل فقر و بیسوادی را به دست آورد. پس از دوره سربازی مدتی را به تدریس در دبیرستانهای کاشان پرداخت.
در سال ۱۳۵۱ برای طی دوره فوق لیسانس در رشته مهندسی بهسازی وارد دانشکده بهداشت دانشگاه تهران شد و در سال ۱۳۵۳ با کسب رتبه اول در رشته مذکور فارغ التحصیل شد و در سال ۱۳۵۵ برای ادامه تحصیل به آمریکا رفته و در دانشگاه کانزاس آن کشور در رشته مهندسی بهداشت محیط به ادامه تحصیل پرداخت.
در سال ۱۳۵۸ به اخذ دوره فوق لیسانس و در انتهای سال ۱۳۶۰ دانشنامه دکتری خود را اخذ کرد و پس از مدت کوتاهی به کشور مراجعه کرد. از بدو ورود به ایران شاخه بهداشت گروه پزشکی ستاد انقلاب فرهنگی ایشان را برای همکاری دعوت کرد که این همکاری تا زمانی که شاخه بهداشت وجود داشت ادامه یافت.
دکتر مصداقینیا در مرداد ماه سال ۱۳۶۱ با موافقت گروه بهداشت محیط دانشکده بهداشت دانشگاه تهران به عنوان استادیار وارد گروه شد. در این زمان دانشگاه فعالیت چندانی نداشت ولی دکتر مصداقینیا با برقراری دورههای کوتاه مدت برای کارشناسان وزارت بهداشت، جهاد سازندگی و سایر موسسات ذیربط به انتقال دانسته های خود پرداخت.
پس از بازگشایی دانشگاه ایشان با کوشش و علاقه مندی بسیار زیاد در دورههای کارشناسی و کارشناسی ارشد بهداشت محیط به تدریس پرداخته و آموختههای خود را در اختیار دانشجویان قرار میداد. دکتر مصداقی نیا از اواسط سال ۱۳۶۲ به عنوان معاون دانشکده بهداشت به حیطه فعالیتهای اجرایی وارد شد و در دی ماه سال ۱۳۶۳ به عنوان رئیس دانشکده بهداشت به فعالیت اجرایی خود ادامه داد.
در اواسط دهه ۶۰ دانشکده بهداشت توانست با پیگیریهای مداوم دکتر مصداقی نیا و همکاری های ارزنده اعضاء هیات علمی دانشکده فعالیتهای آموزشی خود را به نحو چشمگیری توسعه دهد به طوری که در بسیاری از زمینه ها برای اولین بار در کشور وارد عرصه های مختلفی شد.
در این زمان برای پشتیبانی از فعالیتهای علمی اعضاء هیات علمی و دانشجویان دانشکده نیاز به گسترش امکانات و تجهیزات و نیز افزایش هیات علمی در دانشکده بهداشت احساس میشد که این امر نیز با زحمات ایشان و نیز همکاری بسیار شایسته مدیران دانشگاه و وزارت بهداشت به انجام رسید. این همکاریها کماکان ادامه دارد و دانشکده بهداشت همواره با ایجاد برنامههای جدید و توسعه فعالیتهای خود به عنوان موسسهای بسیار ارزشمند در خدمت سلامت مردم است.
او در سال ۱۳۶۵ به رتبه دانشیاری و در سال ۱۳۷۲ به مرتبه استادی گروه مهندسی بهداشت محیط ارتقاء یافت. دکتر مصداقینیا طی سالهای خدمت خود به عنوان عضو هیات علمی توانسته است، بیش از تعداد ۶۰ پایان نامه کارشناسی ارشد و ۳۰ پایان نامه دکترای بهداشت محیط را راهنمایی کرده و با همکاری دانشجویان خود و سایر اعضاء هیات علمی گروه بهداشت محیط تعداد بیش از ۱۳۰ مقاله تحقیقی خود را در مجلات معتبر داخلی و بین المللی منتشر کند.
ایشان با عشق به مردم و کشور خود برای توسعه رشته بهداشت محیط با عنوان دبیر هیات ممتحنه و ارزشیابی رشته بهداشت محیط وزارت بهداشت کوشش فراوانی به عمل آورده و در بسیاری از دانشگاههای کشور به ایجاد دورههای کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای بهداشت کمک کرده است.
او با کمک تعدادی از همکاران خود انجمن علمی بهداشت محیط را بنیانگذاری کرد و به عنوان رئیس این انجمن از ابتدا تاکنون فعالیتهای زیادی داشته است.
وی همچنین با مساعدت های رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران به تاسیس مرکز تحقیقات محیط زیست در این دانشگاه که تنها مرکز تحقیقات با این نام و اهداف در دانشگاههای علوم پزشکی کشور است کمک کرده است.
همسر ایشان خانم دکتر اشرف جمال نیز به عنوان استاد رشته زنان و مامایی در دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی تهران به فعالیت اشتغال دارند. ایشان دارای دو فرزند به نامهای سالار و سپهر هستند که اولی در رشته مدیریت رفتار سازمانی دوره Ph.D خود را میگذراند و دومی پزشک است.
جوان ها نباید امید خود را از دست بدهند/ راستگو و میهن دوست باشیم
ارسال نظر