در این کارگاه دکتر قهرمانی به بیان حکمت 89 نهج البلاغه پرداختند ایشان با بیان متن حکمت و ترجمه آن افزودند: امام بیان میکند، هر کس به اصلاح ارتباط خود با خداوند بپردازد، خداوند در برابر این تلاش اصلاحگرانه، به اصلاح و بهبود روابط آن فرد با مردم میپردازد. یعنی کسی که ارتباط خود با خود را اصلاح میکند باید منتظر بهبود روابط اجتماعی خود باشد. این بهبودی را خداوند برای او رقم میزند.
در ادامه ایشان به بیان نمونههای آشنا از ارتباط انسان با خدا پرداخته و توضیح دادند که برخی از این نمونه ها آنها ضروری هستند و ما آنها را به واجب میشناسیم مثل نمازهای واجب، حج، روزه؛ برخی غیر ضروری یا همان مستحبها مثل نمازهای مستحبی، دعا. در میان انواع مختلف ارتباط با خدا، نماز از اهمیت و جایگاه ویژهای برخوردار است، به گونهای که بارها و بارها توصیه به برپایی نماز در قرآن تکرار شده است. حتی در پرسشی که از مجرمان در جهنم از ایشان میشود که چه شد شما از دوزخیان شدید؟(قٰالُوا لَمْ نَکُ مِنَ الْمُصَلِّینَ: گویند: «از نمازگزاران نبودیم)(مدثر ۴۳) در پایان به این مطلب اشاره نمودند که؛ به نظر میرسد کسی که اصلاح و بهبود نماز واجب خود را در برنامه زندگیاش قرار دهد، میتواند منتظر بهبود روابط اجتماعی خود باشد. این وعدهای است که میتوان از سخن امام علی علیهالسلام برداشت کرد.
سهشنبه ۳۰ فروردین ۱۴۰۱ - ۱۱:۳۰
کارگاه آموزشی آشنایی با مفاهم تربیتی نهج البلاغه

این کارگاه آموزشی با همکاری معاونت فرهنگی دانشجویی در تاریخ دوشنبه ۲۹ فروردین ماه ، ساعت ۱۳ تا ۱۴ در بستر فضای اسکای روم برگزار شد.
ارسال نظر